Onze doelstellingen

Onze doelstellingen voor een betere toekomst

Onze aandacht voor onze impact op de natuur, mens en de maatschappij is niet nieuw. We hebben dan ook al een aantal belangrijke doelstellingen bereikt. Om de andere te behalen, zetten we ons dagelijks in. Ontdek hier hoever we staan.

100% gecontroleerde arbeidsomstandigheden in fabrieken
gecontroleerde arbeidsomstandigheden

Bij ALDI vind je artikelen die geproduceerd worden in risicolanden zoals China of Bangladesh. De arbeidsomstandigheden in die fabrieken worden extra gecontroleerd door onze Support Unit in Hongkong of door erkende auditbureaus. Zo zijn we zeker dat er geen kinderarbeid is of dat er geen loopje genomen wordt met bepaalde arbeidsregels.

100% tegen voedselverlies

Klik op de link hieronder om de YouTube-video te activeren. Na activering worden gegevens doorgegeven aan YouTube.

tegen voedselverlies

We nemen verschillende maatregelen om voedselverlies tegen te gaan. Producten met een naderende houdbaarheidsdatum worden met korting aangeboden in snelverkoop. Onverkochte voedseloverschotten worden via de Voedselbanken aangeboden aan caritatieve verenigingen.

100% transparante herkomst van onze vleeswaren

Klik op de link hieronder om de YouTube-video te activeren. Na activering worden gegevens doorgegeven aan YouTube.

transparante herkomst

We ontwikkelden de ALDI Transparency Code (ATC) om onze klanten duidelijke herkomstinformatie te bezorgen over het vlees in hun product. Waar is het dier gehouden? Welke delen van het dier zitten in mijn product? Scan de QR-code op de verpakking en je ontdekt het allemaal.

 

100% eerlijke omgang met leveranciers
eerlijke omgang met leveranciers

Wij gaan voor eerlijke, betrouwbare en langetermijnrelaties met leveranciers die onze visie op kwaliteit en verantwoordelijkheid delen. ALDI neemt deel aan het Supply Chain Initiative dat gericht is op het bevorderen van eerlijke handelspraktijken.

100% bewezen kwaliteit
 bewezen kwaliteit

Onze producten worden voortdurend onderworpen aan strenge controles op het vlak van kwaliteit en veiligheid. Dit zowel tijdens de productie als in de winkels. Regelmatig worden onze producten ook door derden bekroond in de media.

100% recycleerbare verpakkingen
recycleerbare verpakkingen

We willen dat tegen eind 2022 100% van onze verpakkingen recycleerbaar is. Samen met onze leveranciers en producenten zoeken we verder naar duurzame oplossingen voor materialen waarvoor momenteel nog geen recyclagemogelijkheden bestaan.

100% tegen zwerfvuil
tegen zwerfvuil

We nemen talrijke maatregelen om zwerfvuil tegen te gaan. Zo verkopen we geen plastic zakken voor eenmalig gebruik én geen plastic rietjes, borden, bekers en bestek meer. We maken onze verpakkingen milieuvriendelijker en sensibiliseren onze medewerkers en klanten.

100% inzet voor gezondere producten
gezonde producten

De voorbije jaren hebben we de samenstelling van een hondertal producten gezonder gemaakt, zonder aan smaak in te boeten. Goed voor een jaarlijkse reductie van 17,6 ton zout, 10 ton vet, 290 ton suikers, maar ook 18,7 ton meer vezels.

100% Belgische melk en vers vlees
 Lokale producten

We geven steeds de voorkeur aan Belgische landbouwproducten. 98% van onze melk en 98% van ons vers vlees is Belgisch. Ook voor groenten, fruit en eieren kiezen we maximaal voor lokaal.

100% duurzame cacao
duurzame cacao

99,8% van onze producten met cacao draagt het UTZ-of Fairtrade-keurmerk. Zo bouwen we mee aan een betere toekomst voor de cacaoboeren, hun families en het milieu.

100% duurzame palmolie
duurzame palmolie

99,9% van de palmolie in onze voedingswaren is  gecontroleerd en gecertificeerd volgens RSPO, de duurzaamheidsstandaard voor palmolie. Voor non-food producten bedraagt dit 98,9%. Samen met onze leveranciers blijven we verder werken om elk jaar enkel duurzame palmolie in onze producten te hebben. 

100% duurzame verse vis (in koeling en diepvries)
duurzame verse vis

80% van onze wildgevangen vis is MSC-gecertificeerd. 89% van onze gekweekte vis is ASC-, bio- of GLOBALG.A.P.-gecertificeerd. Zo weten we zeker dat de vis duurzaam gevangen of gekweekt is.

100% duurzame bloemen en planten
 duurzame bloemen en planten

Al onze bloemen en planten zijn 100% duurzaam volgens de criteria van Fairtrade of GLOBALG.A.P. (Good Agricultural Practices)

100% duurzaam hout, papier en karton
Duurzaam hout, papier en karton

97% van onze producten uit hout, papier of karton komt uit duurzaam beheerde bossen of is van gerecycleerde materialen. Dat zie je aan het FSC of PEFC keurmerk. We gaan voor 100% tegen eind 2020. Deze doelstelling geldt ook voor onze productverpakkingen voor artikelen uit het vaste assortiment.

100% groenten en fruit van gecontroleerde telers
groenten en fruit van gecontroleerde telers

Al onze fruit- en groentetelers voldoen aan criteria van GLOBALG.A.P. (Good Agricultural Practices). Op deze boerderijen wordt er streng toegekeken op milieu-impact, voedselveiligheid en het welzijn van de arbeiders. Bovendien worden ook de arbeidsomstandigheden op de boerderij jaarlijks onder de loep genomen.

100% vrij van kooieieren
vrij van kooieieren

Wij aanvaarden geen producten waarin kooieieren werden verwerkt. Wij aanvaarden alleen producten met eieren uit alternatieve legsystemen die meer dierenwelzijn garanderen zoals scharrel-, vrije-uitloop- en bio-eieren.

100% ledverlichting
LED-verlichting

In al onze vernieuwde winkels en distributiecentras maken we gebruik van ledverlichting. ledlampen verbruiken tot 85% minder energie dan klassieke gloeilampen en gaan tot 15 keer langer mee.

100% distributiecentra met zonnepanelen
distributiecentra met zonnepanelen

Alle winkels in België en Luxemburg worden beleverd uit 7 distributiecentra. Op de daken van al deze distributiecentra liggen zonnepanelen die groene stroom opwekken. Ook 65 winkels hebben ondertussen zonnepanelen en daar komen er elk jaar bij.

100% tegen restafval
tegen restafval

90% van het bedrijfsafval wordt in de winkels en distributiecentra gesorteerd, selectief ingezameld en opgehaald voor recyclage.

100% duurzaam katoen in textiel
duurzaam textiel

55% van het katoen in kledij en huishoudartikelen is duurzaam gecertificeerd. Tegen eind 2024 willen we dat al het katoen duurzaam gecertificeerd of gerecycleerd is.

100% gecontroleerde bioproducten
gecontroleerde bio-producten

Al onze bioproducten zijn 100% gecontroleerd.

100% trotse medewerkers
trotse medewerkers

Wij gaan elke dag voluit voor de onze medewerkers. Hun diversiteit verrijkt onze organisatie. Daarom nemen we onze verantwoordelijkheid voor hun gezondheid en veiligheid, zetten we ons in om hen goed op te leiden en bieden we hen een professionele toekomst met goede ontwikkelingsmogelijkheden en werkzekerheid.

100% duurzaam leder

100% van het leder in onze artikelen komt van een gecontroleerde leerlooierij.

Lees meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.