Duurzaam hout, papier en karton

Bescherming van onze bossen

Bescherming van onze bossen

Bossen zijn belangrijk voor zowel mensen, dieren als planten. Daarom zet ALDI zich bewust in om producten en verpakkingen uit hout, papier en karton te verduurzamen. Zo willen we een bijdrage leveren aan de bescherming en het behoud van bossen op lange termijn.

Waarom zijn bossen zo cruciaal?
Bossen zijn drinkwaterreservoirs en spelen ook een essentiële rol bij de huidige klimaatverandering. Ze absorberen namelijk koolstof uit de atmosfeer en dragen zo bij aan het verminderen van CO2. Om te vermijden dat de bossen verdwijnen moeten we respectvol omspringen met deze natuurlijke hulpbron.

Zo beschermt ALDI de bossen
Al het karton, papier, viscose en hout in onze producten (denk aan zakdoeken, boeken, kantoor- en schrijfwaren, meubels of tuin- en decoratieve artikelen) is afkomstig van bomen uit duurzaam bosbeheer of is gerecycleerd materiaal. Bij duurzaam bosbeheer worden na het kappen van bomen telkens nieuwe bomen ingeplant om zo het evenwicht in het bos te bewaren. Het gebruik van bedreigde tropische houtsoorten is verboden. Deze regel geldt ook voor alle producten die we intern gebruiken, zoals kopieer- en printpapier, cursusblokken en toiletpapier.

Onze inspanningen voor duurzame houten producten en verpakkingen

97 %

Al het karton, papier, viscose en hout in onze producten is afkomstig van bomen uit duurzaam bosbeheer of is van gerecycleerd materiaal.

We accepteren hierbij de normen van FSC®, PEFC en het EU Ecolabel.

100

Houten producten, producten met houten onderdelen en producten afkomstig uit risicolanden accepteren we enkel met een geldig FSC-certificaat.

Daarnaast verbieden we het gebruik van beschermde en bedreigde (tropische) houtsoorten in onze producten.

100

We leggen extra milieubeschermende maatregelen op bij de productie van het papier en karton in onze artikelen.

Zo willen we het gebruik van mineraaloliehoudende drukinkten verminderen  en verlangen we dat de milieuvriendelijke bleekmethode TCF (totaal chloorvrij) wordt gebruikt bij het bleken van papier.

97 %

Duurzame en/of gerecycleerde verpakkingen.

Tegen uiterlijk eind 2020 schakelen we de papieren en kartonnen productverpakkingen van onze eigenmerkartikelen uit het standaardassortiment voor 100% om naar duurzaam gecertificeerde  materialen volgens FSC- of PEFC-standaard, of bestaan ze voor minstens 70% uit gerecycleerde materialen.

Interessante bijlagen

Ontdek ons vast assortiment papierproducten

Wie zijn onze partners ?

FSC

Forest Stewardship Council® (FSC®)

Deze organisatie zet zich in voor verantwoord bosbeheer. Hout en houtproducten (dus ook papier- en kartonproducten) met het FSC®-keurmerk voldoen aan verschillende duurzaamheidscriteria. Zo is het hout niet afkomstig uit kwetsbare bossen of beschermde gebieden, worden de rechten van inheemse volkeren gewaarborgd en moet het ecologische evenwicht van het bosgebied voor de lange termijn behouden blijven.

PEFC

Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes™ (PEFC)

Deze organisatie promoot duurzaam bosbeheer met een certificeringsprogramma dat wereldwijd uniform is. Hout- en papierproducten die het PEFC™-logo dragen, zijn afkomstig uit ecologisch, economisch en sociaal duurzaam bosbeheer. In dit soort bosbouw staat onder andere een verbod op kaalslag en het gebruik van pesticiden. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met bedreigde dier- en plantensoorten, beschermde natuurgebieden, enzovoort.

Ecolabel

Ecolabel

Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieulabel sinds 1992. Alle landen van de Europese Unie en Noorwegen, Liechtenstein en IJsland erkennen dit label. Het Ecolabel stelt strenge eisen aan producten op vlak van milieukwaliteit en prestatie.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen vormen een groot deel van onze afvalberg. Daarom hechten we veel belang aan het vermijden, hergebruiken en recycleren van verpakkingen.

Meer
Het klimaatplan van ALDI

ALDI’s klimaatplan

Via deze concrete maatregelen zet ALDI zich in voor het klimaat.

Meer
Duurzame textielproductie

Duurzame textielproductie

Ontdek alles over ons engagement om het gebruik van schadelijke chemische stoffen te verminderen bij de productie van ons textiel.

Meer
Fairtrade-producten

Fairtrade

Als Fairtrade-winkelier steunt ALDI eerlijke handel en helpen we het leven van producenten te verbeteren.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch