Duurzame cacao

Duurzame cacao

Duurzame cacao

Het oogsten en telen van cacaobonen is veeleisend en vindt vaak plaats onder moeilijke economische en ecologische omstandigheden. De meeste cacao wordt geteeld en geoogst door boeren in West- en Centraal-Afrika, Centraal-Amerika en Oost-Azië.

ALDI wil duurzame cacaoteelt bevorderen en de levens- en arbeidsomstandigheden van cacaoboeren en hun families op lange termijn verbeteren.

Enkel gecertificeerde cacao voor onze eigen merken
Wij gebruiken daarom enkel nog duurzaam gecertificeerde cacao van Fairtrade of Rainforest Alliance voor onze eigen merken. Je kan één van de twee logo’s terugvinden op de verpakkingen van ons assortiment zoetwaren waar cacao in zit (zoals gebak, pralines, chocolade, ijs, ontbijtgranen en alle andere producten met een aanzienlijk aandeel cacao).

bio

Geniet je dubbel zo hard van producten die afkomstig zijn van eerlijke handel met respect voor de landbouwer zoals onze Choco changer? Wij ook! 
In 2022 droeg ALDI maar liefst € 694.000 aan Fairtrade-premies bij. Dit bedrag stroomt rechtstreeks terug naar de boeren en hun coöperatieven in het Zuiden en kunnen ze investeren in sociale, economische, educatieve projecten of infrastructuur. En daar zijn we trots op. Zo helpen we samen de landbouwers investeren in een betere toekomst.

Onze inspanningen

100

100% gecertificeerde cacao

(Fairtrade of Rainforest Alliance) in onze eigenmerkproducten sinds 2018.

Fairtrade cacao

Alle chocolade van ons eigen merk Moser Roth alsook de chocolade in onze ontbijtgranen, smeerpasta’s en seizoensartikelen zoals Pasen, Sint en eindejaar worden gemaakt met Fairtrade -cacao. Je herkent ze aan het Fairtrade Cocoa-logo.

Fairtrade Sourcing Program

ALDI ondersteunt de doelstellingen van Beyond Chocolate.

Samen met andere ondertekenaars van Beyond Chocolate streven we naar een leefbaar inkomen voor cacaoboeren en een ontbossingsstop tegen 2030.

Interessante bijlagen

Ons vast assortiment

Wie zijn onze partners ?

Beyond Chocolate
Beyond Chocolate zet zich in om chocolade duurzamer te maken, en wil een halt toeroepen aan kinderarbeid en ontbossing. Ze willen er bovendien voor zorgen dat lokale cacaoboeren een leefbaar inkomen krijgen voor hun werk. Zowel de industrie, retail, overheid, universiteiten als ngo’s zijn betrokken bij dit initiatief.

Forum Duurzame Cacao (Forum Nachhaltiger Kakao: FNK)
ALDI is sinds 2015 lid van het FNK, een Duits multi-stakeholder initiatief om duurzame cacao te bevorderen. ALDI ondersteunt onder andere het project PRO PLANTEURS.

Fairtrade

Fairtrade
ALDI is een vaste partner van Fairtrade. Deze organisatie werkt met een systeem voor internationale handel dat zorgt voor meer rechtvaardigheid, respect en gelijkheid. In plaats van de symptomen van armoede aan te pakken, spitst het principe “trade, not aid” zich toe op één van de belangrijkste oorzaken ervan: de werking van internationale handel.

Het Fairtrade-systeem plaatst alle betrokkenen op gelijke voet: de producenten die zich hebben georganiseerd in netwerken, de industrie, de bedrijven, de consumenten, de overheid en het maatschappelijk middenveld. Naast een leefbaar inkomen zet Fairtrade zich in voor gelijke kansen, een beter milieu en toegang tot gezondheidszorg.

Rainforest alliance

Rainforest Alliance™
Het Rainforest Alliance™-keurmerk staat voor producten die op een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd zijn. Het keurmerk met de groene kikker wordt aangebracht op o.a. thee, koffie, cacao en bananen. De grondstoffen zijn afkomstig uit boerderijen die aan de strenge, onafhankelijke normen van het Sustainable Agriculture Network (netwerk voor duurzame landbouw) voldoen. Dit keurmerk werd in het leven geroepen voor het behoud van in het wild levende dieren en planten, de bescherming van de bodem en gewassen en voor het welzijn van arbeiders, hun families en de lokale gemeenschappen – voor betere levensomstandigheden.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Fairtrade-producten

Fairtrade

Als Fairtrade-winkelier steunt ALDI eerlijke handel en helpen we het leven van producenten te verbeteren.

Meer
Duurzame koffie

Duurzame koffie

Zo wil ALDI de werk- en leefomstandigheden van koffieboeren beschermen.

Meer

Bescherming van bossen

Kom hier alles te weten over hoe ALDI zich inzet om ontbossing uit de toeleveringsketens te elimineren tegen 2030.

Meer
Duurzame palmolie

Duurzame palmolie

Hoe zorgen we voor duurzame palmolie? Bekijk hier onze doelstellingen.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch