Duurzame palmolie

Duurzame palmolie

 Duurzame palmolie

Wat is palmolie?
Palm- en palmpitolie zijn één van de meest gebruikte plantaardige oliën ter wereld. Ze worden vaak in voedingsproducten gebruikt omdat ze hittebestendig, lang houdbaar en neutraal van smaak zijn. Ook voor non-foodproducten zoals cosmetica en onderhoudsproducten zijn ze nuttig.

Palmolie wordt geproduceerd in tropische landen als Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Het succes van deze plantaardige olie brengt een aantal sociale en ecologische uitdagingen met zich mee. Zo vormen de oliepalm-plantages een bedreiging voor de waardevolle regenwouden. ALDI wil deze uitdagingen het hoofd bieden door bij te dragen aan duurzame palmolieproductie.

Hoe draagt ALDI bij tot duurzame palmolie?
We hebben al een groot deel van de palmolie in onze producten omgezet naar RSPO-gecertificeerde palmolie: o.a. gebak, chocolade, bereide gerechten en ijs. Het is onze bedoeling om op lange termijn enkel nog RSPO-gecertificeerde palmolie te gebruiken voor alle palmoliehoudende producten uit het ALDI-assortiment.

Onze inspanningen

100%

100% RSPO-gecertificeerde palmolie voor alle eigenmerkproducten in food en non-food.

Momenteel zijn bepaalde aroma’s, op palmolie gebaseerde additieven en derivaten en fracties niet beschikbaar op de markt in RSPO-gecertificeerde kwaliteit. Zodra ze beschikbaar zijn zullen we ze samen met onze leveranciers gebruiken voor onze eigenmerkproducten.

Interessante bijlagen

Onze partners

Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)
ALDI is lid van het Roundtable on Sustainable Palm Oil. RSPO is de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie. Zij ontwikkelen criteria voor de bevordering van milieuvriendelijke en sociaal verantwoord geproduceerde palmolie in samenwerking met NGO’s, palmolieproducenten en handelsbedrijven. We verwachten ook van onze leveranciers van palmoliehoudende producten dat ze lid zijn van het RSPO.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Het visinkoopbeleid van ALDI België

Duurzaam inkoopbeleid voor vis en zeevruchten

Als consument heb je het recht om te weten waar de vis die je bij ALDI koopt vandaan komt. Samen gaan we voor meer duurzaamheid.

Meer
Ons vegetarisch en vegan aanbod

Vegetarisch en vegan

Op zoek naar vegetarische of vegan producten? Je herkent ze aan het V-label. Ontdek hier ons aanbod.

Meer
Lokale producten

Lokale producten

We zijn fier op vers van hier. Daarom kiezen we zo veel mogelijk voor groenten en fruit, vlees, eieren en zuivelwaren van lokale leveranciers. Da’s ook beter voor het milieu!

Meer
Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Het belang van dierenwelzijn bij ALDI. Zo zetten we ons hiervoor in.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch