Het visinkoopbeleid van ALDI België
  1. Startpagina
  2. Vandaag voor morgen
  3. Onze producten
  4. Duurzaam inkoopbeleid voor vis en zeevruchten

Duurzaam inkoopbeleid voor vis en zeevruchten

Vis en zeevruchten

Door de grote vraag is 31,4% van alle bestanden overbevist. Illegale visvangst en natuuronvriendelijke vangstmethodes versnellen dit. Vis uit de aquacultuur helpt tegen overbevissing maar dit gebeurt niet steeds met respect voor de natuurlijke omgeving. Ook vragen consumenten vaker naar de herkomst van vis en zeevruchten. Volgens een enquête vindt 72% dat we alleen duurzaam gevangen of gekweekte vis zouden mogen eten. Dat helpt om visbestanden op peil te houden.

ALDI ziet de duurzame en respectvolle omgang met de natuur als bron van onze dagelijkse voeding, als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ons inkoopbeleid voor vis en zeevruchten ondersteunt maatregelen die de bedreiging van visbestanden tegengaan, maritieme ecosystemen beschermen, dierenwelzijn bevorderen en arbeidsomstandigheden in de visserij verbeteren. Voor leveranciers en externe partners formuleren wij onze eisen voor de duurzame aankoop van onze vis- en zeevruchtenproducten. 

vis

 

Vis bij ALDI, da’s verantwoord én voordelig

 

Van 25 september t.e.m. 1 oktober is het Bewuste Visweek! Kies je voor verantwoord gekweekte of duurzaam gevangen vis, dan voorkom je overbevissing en help je de natuur te beschermen. Daarom vind je bij ALDI heel wat visproducten met het ASC- of MSC-keurmerk op de verpakking. Bijna 80 % van onze vis draagt het certificaat! Zo kan jij nu, maar ook in de toekomst, zorgeloos genieten van een lekker stukje vis. 

msc

Onze inspanningen voor duurzame vis bekroond!

ALDI kreeg de MSC België Duurzame Vis Award 2022 voor Beste Supermarkt! In samenwerking met MSC bieden we vis, schaal- en schelpdieren aan die duurzaam gevangen werden. Dat betekent: met aandacht voor het mariene ecosysteem en de vispopulatie.

Zo verkochten we in 2021 10.000 ton MSC-gecertificeerde (vis)producten. Op die manier kan iedereen nu, maar ook in de toekomst, zorgeloos genieten van een lekker stukje vis. Wie ziet daar nu graten in?

Onze inspanningen

voortgang

100% duurzame verse en diepgevroren vis en zeevruchten.

Onze gekweekte vis moet ASC, Bio of GLOBALGAP-gecertificeerd zijn. Voor wildvangst garanderen we duurzaamheid door middel van het MSC-label.

voortgang

100% MSC-gecertificeerde tonijn

In het vast assortiment van ALDI vind je alleen nog MSC-gecertificeerde tonijn in blik. Voor verwerkte producten zoals pizza of salade met tonijn leggen we onze leveranciers andere duurzaamheidsvereisten op die bijdragen aan de verduurzaming van de tonijnvisserij.  

voortgang

100% traceerbaarheid

Veel van onze leveranciers zijn IFS gecertificeerd, dat wil zeggen dat wij onder andere de herkomst van de grondstoffen in onze producten kunnen nagaan. 

transparante productinformatie via een duidelijk etiket
transparante productinformatie via een duidelijk etiket

Je krijgt transparante productinformatie via een duidelijk etiket. Met precieze gegevens over de herkomst en hoe de vis gevangen werd. Vaak zie je ook gegevens over het visserschip en de aanmeerhaven. Dit gaat veel verder dan de wettelijke voorschriften.

Interessante bijlagen

Ons vast assortiment vis en zeevruchten

Wie zijn onze partners ?

MSC

Marine Stewardship Council (MSC):

Deze internationale en onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk beheert het wereldwijd erkende MSC-keurmerk voor vis uit duurzame visvangst. Vis met het MSC-logo is afkomstig uit goed beheerde en duurzame visserij met scherpe voorwaarden rond effecten op het visbestand en het ecosysteem.

ASC

Aquaculture Stewardship Council (ASC):

Deze onafhankelijke internationale non-profit organisatie geeft een ASC-keurmerk aan verantwoord gekweekte vis. Vis met het ASC-logo is afkomstig uit kwekerijen die voldoen aan strenge sociale en ecologische criteria. Doel is de viskweek wereldwijd duurzamer te maken.

Bio

Biolabel:

Biologisch gekweekte vis en zeevruchten herken je aan het Europese biolabel. Ze onderscheiden zich van gangbare visproducten via wettelijk vastgelegde normen. Het biolabel garandeert onder andere gecontroleerde waterkwaliteit, respect voor de natuurlijke leefomgeving en biologisch voer.

globalg a p

GLOBALG.A.P.: Good Agricultural Practices

De wereldwijde organisatie GLOBALG.A.P. geeft certificaten aan diverse landbouwproducten: van groenten en fruit tot aquacultuur (vinvis, schaaldieren en weekdieren). Ze willen zo veiligere en duurzamere landbouw stimuleren.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om voor een brede groep klanten verantwoorde, betaalbare en gezonde levensmiddelen toegankelijk te maken. Wij steunen ook projecten die bijdragen aan gezondheid in de samenleving.

Meer
Ons vegetarisch en vegan aanbod

Vegetarisch en vegan

Op zoek naar vegetarische of vegan producten? Je herkent ze aan het V-label. Ontdek hier ons aanbod.

Meer
Vrouwelijke klant bekijkt ATC-code van ALDI-product – Traceerbaarheid en transparantie bij ALDI België

Transparantie en traceerbaarheid

Dankzij de ALDI Transparency Code (ATC) ontdek je snel de herkomst van onze producten. Als dat niet handig is!

Meer
Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Het belang van dierenwelzijn bij ALDI. Zo zetten we ons hiervoor in.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch