Het klimaatplan van ALDI

ALDI beschermt het klimaat

ALDI’s klimaatplan

Het klimaatdoel van ALDI is helder: de uitstoot van broeikasgassen met 40% verminderen tegen eind 2021. Dit zowel in onze winkels en distributiecentra als tijdens het transport. Via concrete maatregelen willen we besparen op energie, koelmiddelen en brandstof, en willen we meer stroom gebruiken uit hernieuwbare energiebronnen.

 

ALDI heeft zich ook aangesloten bij het Science Based Targets Initiative (SBTI), dat op een wetenschappelijke manier concrete klimaatdoelstellingen definieert. Hierbij gaan we een stap verder dan onze eigen gebouwen en activiteiten, en engageren we ook onze leveranciers om hun CO₂-uitstoot verder te reduceren.

grafiek

Onze inspanningen

100%

We willen onze uitstoot van broeikasgassen met 40% verminderen tegen eind 2021.

95%

We kiezen voor energie-efficiënte ledverlichting in onze winkels.

Ledlampen verbruiken tot 85% minder stroom dan andere verlichting en gaan tot 15 keer langer mee. Al 421 winkels hebben ledverlichting.

100%

We zetten maximaal in op zonnepanelen

Alle 7 distributiecentra en 84 van onze winkels zijn momenteel uitgerust met zonnepanelen, samen goed voor 64.000 zonnepanelen.

100%

We gebruiken voor aangekochte elektriciteit enkel nog 100% groene stroom.

27%

We investeren volop in warmterecuperatie.

Hierbij wordt de restwarmte die ontstaat bij koeling gebruikt om de winkel te verwarmen. Zo hoeft er geen aardgas meer verbrand te worden, wat een besparing is op CO2 -uitstoot. We hebben al 122 winkels uitgerust met warmterecuperatie.

Bij koelkasten en diepvriezers schakelen we over van synthetische koelmiddelen zoals freon naar natuurlijke koelmiddelen zoals CO2 en propaan.

Synthetische koelmiddelen hebben een nog veel grotere impact op de opwarming van de aarde dan CO2, dus hierdoor verminderen we de CO2-uitstoot aanzienlijk. 20 winkels zijn ondertussen volledig uitgerust met CO2 -koeling.

Interessante bijlagen

Wie zijn onze partners ?

BACA

Belgian Alliance for climate action
De Belgische Alliance for climate action is een coalitie van Belgische organisaties die publiekelijk blijk geven van ambitieuze klimaatdoelstellingen. Deze coalitie, gelanceerd door The Shift en het WWF, fungeert als een platform voor Belgische organisaties die hun klimaatambities serieus nemen.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen vormen een groot deel van onze afvalberg. Daarom hechten we veel belang aan het vermijden, hergebruiken en recycleren van verpakkingen.

Meer
Samen tegen zwerfvuil

Zwerfvuil

Minder zwerfvuil dankzij ALDI? Met deze acties pakken wij de zwerfvuilproblematiek aan!

Meer
Bevoorrading van de winkels

Bevoorrading van de winkels

Winkels bevoorraden met minimale impact op het milieu? Zo pakt ALDI dit aan.

Meer
Recupel-inzamelbox bij ALDI - Verantwoordelijkheid bij ALDI België

Recupel en Bebat

Je oude lampen en batterijen kan je achterlaten in een inzamelpunt van Recupel en Bebat in je ALDI-winkel.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch