Samen tegen zwerfvuil

Samen tegen zwerfvuil

Zwerfvuil

Zwerfvuil de wereld uit helpen: daar zetten we ons bij ALDI al jaren actief voor in. In 2019 haalden we 9.011 kg zwerfvuil op van onze parkings en de omgeving tijdens de lenteschoonmaakacties van Mooimakers en Wallonie Plus Propre.

Hoe kunnen we samen het verschil maken?
Afval weggooien op straat of in de natuur is een steeds groter wordend probleem. Wist je dat het 20 jaar duurt voor een stukje kauwgom afgebroken wordt? Voor een blikje gaat het om 50 jaar, en een fles wijn doet er zelfs 1 miljoen jaar over. Als we allemaal geen zwerfvuil meer achterlaten, maken we samen het verschil. Alle kleine beetjes helpen!

Tip: wil je graag een plek in je buurt proper houden? Dan kan je via je gemeente of afvalintercommunale opruimmateriaal halen, zoals een grijper, handschoenen, fluovestje en vuilniszakken.

Hoe kunnen we samen zwerfvuil aanpakken?

Minder wegwerpplastic.

Wij verkopen bewust geen plastic rietjes, borden, bekers en bestek in onze winkels. Ook vind je bij ons enkel nog duurzame en herbruikbare draagtassen.

Minder verpakkingen.

Bij ALDI streven we naar minder én duurzamere verpakkingen. Onze leveranciers moeten zich aan bepaalde normen houden en onze eigen verpakkingsverantwoordelijken krijgen advies van externe experts.
 

Bewustmaking rond zwerfvuil.

Al onze eigen productverpakkingen dragen een logo tegen zwerfvuil. We willen zo klanten en medewerkers bewust maken om beter zorg te dragen voor het milieu.

Concrete acties tegen zwerfvuil.

We nemen geregeld deel aan schoonmaakacties en initiatieven tegen zwerfvuil van onder andere Mooimakers en BeWaPP.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen vormen een groot deel van onze afvalberg. Daarom hechten we veel belang aan het vermijden, hergebruiken en recycleren van verpakkingen.

Meer
Het klimaatplan van ALDI

ALDI’s klimaatplan

Via deze concrete maatregelen zet ALDI zich in voor het klimaat.

Meer
Recupel-inzamelbox bij ALDI - Verantwoordelijkheid bij ALDI België

Recupel en Bebat

Je oude lampen en batterijen kan je achterlaten in een inzamelpunt van Recupel en Bebat in je ALDI-winkel.

Meer
Bevoorrading van de winkels

Bevoorrading van de winkels

Winkels bevoorraden met minimale impact op het milieu? Zo pakt ALDI dit aan.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch