Wanneer het kwik boven de 20 graden stijgt, is het tijd om de tuin in te trekken en de barbecue van stal te halen. Heb jij er ook zo veel zin in? Ontdek hier dan onze grilltips, eenvoudige recepten en wijnsuggesties die jouw barbecue nog heerlijker maken.
Waar rook is, is er vers vlees van ALDI! Zit je op hete kolen om je rooster vol te leggen met balletjesbrochettes, merguezworsten en kippenboutjes? Kom dan tijdens de zomer langs in je ALDI-supermarkt en maak je buren jaloers met die heerlijke geur!
Barbecueën met houtskool of briketten is het moeilijkst maar geeft wel de meeste voldoening. Eenmaal je vuur maken (check onze tips om een houtskoolbarbecue aan te steken) en spelen met de temperatuur onder de knie hebt, kan je de lekkerste stukken vlees maken met een lekkere rooksmaak.
Gasbarbecues warmen snel op. Bovendien gril je met echte vlammen, zoals het eigenlijk hoort bij een barbecue. Je moet natuurlijk wel met gasflessen sleuren en die wegen iets zwaarder dan zakken houtskool.
Elektrische barbecues zijn het makkelijkst om mee te grillen. Je hoeft ze enkel in het stopcontact te steken en na enkele minuten kan je al aan de slag met je kippenboutjes en steaks. Deze toestellen zijn meestal ook kleiner – ideaal als je in een appartement met balkon woont, maar minder geschikt wanneer je een tuin hebt … tenzij je niet zo handig bent met houtskool of gasflessen.
Barbecueën is elke keer weer een feest, maar een ongeluk is snel gebeurd. Met deze tips hou je het veilig:
Ondanks alles toch een brandwonde opgelopen? Hou de plek meteen onder lauw, stromend water en dat minimum 20 minuten lang. Contacteer de hulpdiensten als de plek groter is dan een hand. Voor kleinere brandwonden kan je terecht bij je huisarts.
Boodschappenlijstje: check! | Ook handig: |
---|---|
• kolen of kokosbriketten | • pizzasteen om verse pizza, koekjes of broodjes op de barbecue te maken |
• aanmaakblokjes | • aluminium bakjes om vettig of gemarineerd vlees in te bakken |
• vleestang | • aluminiumfolie voor gepofte aardappelen of papillotten |
• schort en barbecuehandschoen | • klemrooster om vis te grillen en makkelijk om te draaien |
• 4 stukken vers vlees/vis/vegetarisch per volwassene, 2 stukken per kind | • kolenstarter om je kolen snel heet te krijgen |
• groenten, fruit en andere ingrediënten voor salades | |
• vers stokbrood | |
• kruidenboter | |
• (barbecue)kruiden | |
• sauzen | |
• fruit, marshmallows en chocolade voor het dessert | |
• drank |
Hou onze aanbiedingen in de gaten, want er staan tijdens het barbecueseizoen regelmatig accessoires voor je barbecue in. Wil je geen enkele aanbieding missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!
Met aanmaakblokjes is je barbecue klaar om te grillen in 30 minuten
Met een kolenstarter is je barbecue klaar om te grillen in 15 minuten.
Houtskool is verkoold hout en:
De houtskool van ALDI is bovendien duurzaam. We werken samen met de Forest Stewardship Council (FSC®) aan duurzame houtskoolprojecten in Namibië. Daarbij wordt houtskool gewonnen uit takken van woekerende struiken. Door deze takken te gebruiken vermijden we het kappen van beschermde bomen.
Briketten zijn gemalen stukken houtskool vermengd met een bindmiddel. Ze:
Ook onze briketten zijn duurzaam. Ze worden gemaakt van kokosnootschalen, die overblijven na de productie van kokosmelk en -olie. Er hoeven dus geen bomen voor gekapt te worden. Bovendien zorgen ze ook voor minder rook, vlammen en as. Lees hier meer over onze duurzame initiatieven.
Welke brandstof je het best gebruikt, hangt af van je grill. Houtskool is ideaal voor open barbecues. Eigenaars van een toestel mét deksel en koks die meer willen bakken dan een kippenboutje, zijn beter gebaat bij briketten. Wat je ook kiest, je kan altijd bij ons terecht want beide producten zitten in ons zomerassortiment
Tips om te barbecueën voor vegetariërs
Als vegetariër of flexitariër zit je natuurlijk ook elke lente op hete kolen om je barbecuetoestel van onder het tuinhuisstof te halen. Groot gelijk, want verse groenten en vegetarische producten zijn minstens even lekker als gebakken vlees!
Groenten à volonté
Zachte groenten zoals tomaten, paprika’s en aubergines zijn geweldig lekker op de barbecue. Hardere groenten, zoals wortelen en groene asperges, kook je beter eerst enkele minuten zodat je ze niet te lang hoeft te grillen. Meer tips over groenten bij de barbecue, vind je hier.
Marinades en sauzen voor extra veel smaak
Met marinades en sauzen maak je je groentegerechten bovendien nog lekkerder. Op onze receptenpagina vind je onder andere de bereidingen voor kruidige tomatensalsa, basilicum-citrusmayonaise en meer.
Salades die vullen
Minder of geen vlees? Da’s ook meer plaats op tafel voor salades! Couscous, bulgur, Griekse pasta, rijst … Met ons assortiment rijst en pasta en onze originele recepten zal je zeker voldaan van tafel gaan.
Vegetarische en veganistische alternatieven
Nu we het toch over ons aanbod hebben: ken je onze vegetarische en veganistische producten al? Vervang het vlees in je favoriete barbecuegerechten door veganistische balletjes, biotofoe of een groenteburger voor een even lekkere maaltijd. Nog een voordeel: je hoeft deze producten veel minder lang te grillen dan satés en ribbetjes. Bekijk zeker de baktijden op de verpakking zodat ze niet uitdrogen.
Say cheese
Ook liefhebbers van kazen komen tijdens een vegetarische barbecue aan hun trekken. Zet bijvoorbeeld eens onze camembert met houten doosje op je rooster tot de kaas zacht is (zorg wel dat de vlammen het doosje niet kunnen raken). Lekker om brood in te doppen bij het aperitief! Mozzarella en fetakaas kan je dan weer toevoegen aan een papillot met verse groenten.
Ook de allerkleinsten beginnen te watertanden wanneer mama of papa het barbecuetoestel uit het tuinhuis haalt. Maak het voor hen extra leuk:
Een evenwichtig eetpatroon is belangrijk, maar af en toe mag je wel eens zondigen. Zeker op een zomerse barbecuedag! Wil je het grillen wat gezonder aanpakken, maar toch evenveel genieten? Dan hebben we enkele tips voor je in petto:
Ben je gek van barbecueën maar niet van al dat schrobben nadien? Met deze tips is je rooster in geen tijd weer proper!
Een handige tip wanneer je nog moet beginnen met grillen: smeer je rooster eerst in met olijfolie, dan blijft vlees minder snel plakken tijdens het bakken en heb je nadien sowieso minder opkuiswerk.
Onze sommelier selecteerde enkele flessen die perfect passen bij een zomerse barbecue. Benieuwd naar nog meer suggesties? Met onze wijnwijzer ontdek je zelf welke wijn het best samengaat met je gerecht.
Naar onze wijnwijzer
Met onze makkelijke recepten worden zelfs de voorbereidingen voor je barbecue een feest!
Zomer bij ALDI, dat is lekker tafelen tot de zon ondergaat … of zelfs langer. Wanneer je van deze lekkernijen proeft, verlies je de tijd helemaal uit het oog!
We gaan voor puur natuur. Daarom blijft ons aanbod biologisch, lokaal geteeld en seizoensgebonden fruit groeien. Zo kan jij genieten van superverse en steeds vaker duurzame lekkernijen. Wist je bovendien dat we alsmaar meer fruit per stuk verkopen?
Bio, lokaal geteeld, seizoensgebonden … Ons assortiment groenten is lekker uitgebreid en wordt steeds duurzamer. Zo is de keuze voor gezond nóg makkelijker.
Bij ons vind je elke dag ovenverse broodjes. Zo zorgen we dat er bij jou thuis altijd kwaliteit op de plank ligt.
Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres
Bevestiging telefoonnummer
Bevestiging emailadres en telefoonnummer