BBQ en rooster schoonmaken met deze 7 tips

Wil je een BBQ-feestje organiseren? Dan heb je natuurlijk een propere BBQ nodig.

We verduidelijken waarom het belangrijk is om je BBQ te reinigen en wanneer je dat het best doet.

bbq

Waarom is het belangrijk om je BBQ schoon te maken?

Aangekoekte marinade- en vetresten of verbrande stukjes vlees tussen je versgegrilde brochettes en chipolata’s? Liever niet! Bovendien kan door die aangebrande etensresten je rooster beschimmelen. Door hem na elk gebruik te reinigen verleng je de levensduur van je toestel.

schoonmaken

Wanneer je BBQ schoonmaken?

Reinig je BBQ meteen na elk gebruik. Dan zijn de etensresten en het vet nog niet aangekoekt. Zorg er wel voor dat de rooster voldoende is afgekoeld zodat je je vingers niet verbrandt. Ook wanneer je een lange tijd niet hebt gebarbecued, reinig je de rooster het best vooraf.

7 tips om je BBQ schoon te maken 

Haal je tijdens de zomer graag je barbecuetoestel boven maar kijk je ertegen aan om het nadien schoon te maken?
Hieronder vind je 7 tips om de klus makkelijk te klaren.

Binnenkant BBQ schoonmaken 

BBQ schoonmaken met een ui of citroen 

bbq

Fan van een stukje vis na al dat vlees? Prik dan tijdens het BBQ’en een halve citroen op je BBQ-vork en wrijf over de rooster. Dat zorgt voor een gereinigde én smaakvrije rooster. Ook een halve ui klaart de klus. 

BBQ verhitten 

Ben je klaar met BBQ’en? Hou je toestel dan nog even op temperatuur. Op die manier kan je het vet en de overgebleven stukken vlees makkelijker verwijderen.

BBQ schoonmaken met aluminiumfolie 

Heb je geen barbecueborstel? Ga tijdens het bakken of tussen de verschillende bereidingen door met een prop aluminiumfolie over de rooster. Zo verwijder je meteen het meeste vuil. Was de rooster daarna nog even af.

Laat de BBQ-rooster een nachtje in het natte gras liggen 

Leg de afgekoelde rooster op het gras en laat een nacht liggen. ‘s Morgens kan je de rooster eenvoudig afwassen. Een fluitje van een cent!

Staalwol, water & afwasmiddel 

Met een staalwolspons schuur je alle restjes van je rooster af. Ga aan de slag met een emmer met warm water en wat afwasmiddel, want dat heeft een ontvettende werking.

BBQ-rooster laten weken in een vuilniszak 

Is je rooster heel vuil van al dat bakken? Neem een vuilniszak en stop de afgekoelde rooster erin. Voeg voorzichtig heet water en afwasmiddel toe. Knoop de zak dicht en leg op een zonnige plaats in de tuin. Laat een nachtje weken. De dag nadien wrijf je de rooster zo weer proper!

Gebruik een krant 

Laat de aluminium of roestvrijstalen rooster afkoelen. Wikkel hem in een krant. Maak de krant nat en laat een dag liggen. Verwijder de volgende dag het overgebleven vuil met wat keukenpapier.

Vergeet de buitenkant van je BBQ niet! 

Zijn je rooster en de binnenkant van je BBQ proper? Vergeet dan niet om ook de buitenkant onder handen te nemen. Doe dit met wat afwasmiddel en een zachte spons of microvezeldoek.

gasbbq

Gas-BBQ schoonmaken

Het schoonmaken van een gas-BBQ is net als een houtskool-BBQ: heel eenvoudig. Plaats het deksel op de BBQ en zet hem gedurende 15 minuten op de hoogste stand. Ontkoppel hem daarna en gebruik een grillborstel om al het vuil weg te halen. Zijn er nog hardnekkige resten achtergebleven? Gebruik dan nog wat afwasmiddel en een spons om je rooster te reinigen. 

Tips om je BBQ schoon te houden 

Wil je jezelf zo veel mogelijk poetswerk besparen? Gebruik dan aluminium schaaltjes om je vlees, vis of groenten in te grillen. Een rauwe aardappel kan ook soelaas bieden. Halveer hem en wrijf net voor het bakken over de rooster. Het zetmeel zorgt voor een natuurlijke antiaanbaklaag. 

Is het BBQ-seizoen voorbij? Dan is het tijd om je BBQ-toestel op te bergen. Verwijder losse onderdelen en berg ze afzonderlijk op. Pak alles in met bubbeltjesplastic of dek je BBQ af met een BBQ-hoes om extra te beschermen. 

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch