Groenten op de barbecue
  1. Startpagina
  2. Inspiratie
  3. Barbecueën
  4. 7 tips voor groenten bij of op de BBQ

7x groenten voor op of bij de BBQ

Een zalig zomerse BBQ met vrienden of familie, daar word je gelukkig van. De hete kolen, de stralende zon, een goed glas wijn… En lekker eten natuurlijk! Bij een BBQ denk je meteen aan het vlees, maar ook de groentjes mogen niet ontbreken. Verras je gasten eens met een origineel groentegerecht. Move over, geraspte worteltjes! Hier zijn 7 originele ideeën om groenten te serveren bij of op de BBQ.

Gegrilde spitskool

Spitskool is iets zoeter dan de gewone, ronde kool. Lekker in salades en in ovenschotels, maar had je het al eens op de BBQ geprobeerd? Snijd de spitskool in vieren, besmeer de platte kanten met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg op de grill, aan de buitenkant van de BBQ. Daar is het minder warm dan in het midden en zo branden de stukken minder snel aan. Bak tot ze mooi bruin en zacht zijn.

aubergine

Veelzijdige aubergine

Aubergine in plakjes is heerlijk en supersimpel. Verwijder het kroontje, snijd in de lengte in plakjes, wrijf in met olie en leg ze op de BBQ. Je kunt de plakjes ook een kwartiertje laten marineren in olie met kruiden naar keuze.

Nóg origineler is om de aubergine in zijn geheel te roosteren. Leg de aubergine in zijn geheel op de smeulende kolen en draai regelmatig zodat hij niet verbrandt aan één kant. Dit werkt het beste als je een BBQ met deksel hebt. Doe het zeker dicht. Na 5 à 10 minuten is de groente verschrompeld. Laat even afkoelen, snijd in tweeën en lepel het zachte, rokerige vruchtvlees eruit. Superlekker!

bloemkoolsteak

Bloemkoolsteak

Jup, van bloemkool kan je ook “steak” maken. Niet écht, natuurlijk. Deze steak is eigenlijk een dikke plak bloemkool. Koop een groot exemplaar en snijd de twee uiterste stukjes eraf. Geen verspilling, die stukjes kan je gebruiken om te dippen (zie idee 7).

Snijd nu de rest van de bloemkool in plakken en kruid naar wens. Gebruik in elk geval olijfolie, zodat de groente niet verbrandt. Je kunt het eenvoudig houden met peper en zout of je kunt experimenteren met sojasaus, knoflook, currypoeder… Leg de “steaks” daarna 10 minuten op de rooster en voilà!

 

zoete-puntpaprika

Zoete puntpaprika

Geroosterde zoete puntpaprika valt bij groot en klein in de smaak. Leg ze op de hete gril en draai om de 2 à 3 minuten om tot de schil zwart ziet. Laat even afkoelen, haal de zwartgeblakerde schil eraf en verwijder de steel en de pitjes. Het vruchtvlees kan je zo eten of toevoegen aan een salade voor een originele toets.

groentepapillot

Groentepapillot

Gemakkelijk en volledig aanpasbaar aan wat jij lekker vindt. Tomaten, boontjes, venkel, paprika, een voorgekookt krieltje… Alles kan en alles mag. Snijd alle groenten wel in even grote stukken, zodat ze ongeveer gelijktijdig klaar zijn.
Slimme suggestie: Probeer er ook eens een stukje kabeljauw en een schijfje citroen bij te leggen voor een pakketje vol smaak.
Geen fan van kabeljauw? Hier vind je beslist een smakelijk alternatief.

 

Tomaat met kruiden

Tomaten hebben meestal maar een bijrol en worden dan ook vaak vergeten aan de rand van het bord. Met dit trucje maak je er op een eenvoudige manier wél een gewilde groente van. Kies voor vlezige tomaten voor het beste resultaat. Snijd de tomaten in tweeën en haal met koffielepel de zaadjes eruit. Smeer volledig in met olijfolie. Leg met de bolle kant naar beneden en kruid de bovenkant met peper en zout. Voeg daarna andere smaakmakers toe zoals tijm, Provençaalse kruiden, geperste knoflook of misschien wel Parmezaanse kaas. Leg daarna eerst met de vlakke kant enkele minuten op de rooster. Geen zorgen als een deel van de kruiden eraf valt, je kunt altijd nog bijkruiden als je de tomaten omdraait. Zet ook de bolle kant even op de gril. Smakelijk!

dips

Groenten om te dippen

Groenten moeten niet per sé op de BBQ liggen om in de spotlight te staan op jouw feestje. Radijzen, fijne augurkjes, komkommer, gedroogde tomaten, stukjes bloemkool, wortelstaafjes, snackpaprika’s…  Extra smakelijk met zomerse dipsausjes zoals cocktailsaus of pesto.

Nog op zoek naar een goed recept?

Nog op zoek naar een goed recept?

20 min.

Gegrilde maïskolf met pittige dip

Nog op zoek naar een goed recept?

20 min.

Gegrilde zalmpita met guacamoledipsaus

Nog op zoek naar een goed recept?

30 min.

Scampibrochettes met krielaardappelen, spek en geitenkaas

link barbecue

Al helemaal zin gekregen in die barbecue?

Bij ALDI vind je zowel vers vlees als verse groenten zodat jij al je boodschappen in een winkel kan combineren, als dat niet slim is!

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch