BBQ met kinderen: tips & ideeën

Heb je een leuk BBQ-feestje gepland en schuiven er kinderen mee aan tafel?
Met deze gouden tips maak je er voor iedereen een feest van.

Tips voor een geslaagde BBQ met kinderen

 • Het is feest dus ook de kinderen mogen meeklinken. Voorzie een kinderaperitief met alcoholvrije aperitieflimonade. Succes verzekerd!
 • Leuke muziek mag op geen enkel feestje ontbreken. Zorg ook voor wat spelletjes aan tafel en in de tuin zodat er voldoende afwisseling is.
 • Heb je kleine koks in huis die graag de handen uit de mouwen steken? Laat ze gerust meehelpen om de tafel te dekken.
 • Safety first! Laat de kinderen met stoepkrijt een grote cirkel rond de BBQ tekenen vooraleer je hem aansteekt. Op die manier weten ze dat de cirkel verboden terrein is. Zorg er ook voor dat het BBQ-toestel stabiel staat en er altijd een volwassene in de buurt is. Hou kinderen ook weg van scherpe messen, spiesjes en pittige sauzen.
 • Balletjesbrochettes, kipfilet en chipolata’s zijn altijd een winner aan de kindertafel. Kies een drietal vleessoorten aangevuld met snoeptomaatjes, komkommerschijfjes en wortelstaafjes waarmee ze figuren op een bord kunnen maken. Sluit af met iets zoet en kies voor een fruitsalade of een (zelfgemaakt) ijsje.
 • Laat de kinderen eerst eten, daarna pas de volwassenen. Als hun buikjes gevuld zijn, kunnen ze een spelletje spelen of een tekening maken. Zo kan jij nog wat nagenieten en tijd doorbrengen met je andere gasten.

Gerechten waar kinderen van smullen tijdens de BBQ

Weet je niet goed welke BBQ-gerechten kidsproof zijn? Met hamburgers zit je altijd goed. Ook met worstjes scoor je gegarandeerd. Serveer ze als hotdog of bij een aardappelsalade. Hieronder vind je nog meer inspiratie om punten te scoren bij jouw kinderen. Smakelijk!

Recepten

Recepten

20 min.

Gekruide worsten met komkommer en koude aardappelsalade

Recepten

30 min.

Hamburger met tomaat-avocadosalsa

Hotdog op de BBQ

Recepten

35 min.

Hotdog op de BBQ

Pasta met tomatensaus en balletjesbrochette

Recepten

20 min.

Pasta met tomatensaus en balletjesbrochette

Zo organiseer je een budget BBQ

Een tafel vol betaalbare BBQ-toppers

Makkelijk een heerlijke budget BBQ samenstellen? Da’s zo gebeurd met onze betaalbare suggesties.

Meer
grillen op bbq

Gas of houtskool?

Gas of houtskool, that’s the question. Onze slimme tips helpen je bij je keuze. En dan … grillen maar!

Meer

BBQ schoonmaken

Hou je van BBQ’en maar niet van de schoonmaak achteraf? We geven je verschillende slimme tips om je BBQ-rooster schoon te maken… en die ook zo te houden. Smakelijk!

Meer

Wat nodig voor BBQ?

Van houtskool en briketten tot BBQ-vlees, sidedishes en bijpassende wijnen: ontdek hier alles wat je nodig hebt voor een geslaagde BBQ!

Meer

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch