Bijgerechten voor de BBQ

Of je nu een tuinfeest plant of een last-minute BBQ organiseert: met de juiste bijgerechten til je elk barbecuefeestje naar een hoger niveau. Van klassieke aardappelgerechten tot frisse salades, de prijzen werden voor jou op de rooster gelegd. Welk bijgerecht wordt de favoriet van jouw gasten?

Brood en dip voor een kleine prijs

pita
  • Knapperig stokbrood met hummus: begin je barbecue met een klassieker: versgebakken stokbrood, perfect knapperig aan de buitenkant en heerlijk zacht van binnen. Serveer het met romige hummus. Welke kies jij?
  • Pitabrood met tzatziki: snijd pitabrood in driehoeken en serveer het met een verfrissende tzatziki. Een mediterrane combo om u tegen te zeggen! 
  • Ciabatta met bruschettatopping: op en top Italiaans! Ciabatta en bruschetta (zeg je trouwens als ‘brus-ket-ta’). Maak met een mes een kruis aan de onderkant van 4 tomaten. Leg ze een minuutje in kokend water en spoel af met koud water. Haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een beetje olijfolie toe. Hak een handvol basilicum fijn en schep door de tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Bak intussen een ciabattabrood af in de oven. Snijd daarna in stukken en bestrijk telkens beide kanten met een beetje olijfolie. Grill het brood aan beide kanten op de BBQ. Wrijf met een teentje knoflook over de bovenkant van de broodjes. Schep dat de bruschettatopping erop. Heerlijk!

5x zomerse salade

salade

Deze zomerse salades zorgen voor kleur op je bord en ruimte in je budget.

  • Tomaat-avocadosalade: snijd 4 tomaten en 2 avocado’s in blokjes. Voeg verse basilicum toe. Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie, het sap van 1 limoen, peper en zout. Giet de vinaigrette over de salade. Wedden dat je hiermee scoort?
  • Rucolasalade met krokante noten: hak 50 g geroosterde noten fijn. Doe 150 g rucola in een kom samen met de noten en 50 g Parmezaanse kaas. Voeg wat olijfolie, peper en zout toe. Lekker eenvoudig, lekker krokant, lekker betaalbaar.
  • Taboulé met verse kruiden: serveer je favoriete taboulé met verse kruiden. Munt doet het goed bij de oosterse variant en die met curry kan je versieren met takjes koriander of schijfjes sinaasappel. Snel én goedkoop.
  • Gemakkelijke rauwkost: wil je het écht gemakkelijk? Kies dan voor een van onze drie zomerse salades: koolsalade, coleslaw of knolseldersalade. En met die lage prijs, sla je sowieso je slag.

Gegrilde groenten

paprika

Waarom groenten enkel bij de BBQ serveren als je ze ook erop kan leggen? Het moeten niet altijd koude bijgerechten zijn. Hier zijn enkele ideeën voor gegrilde groenten. Goed voor jou en voor je portemonnee.

  • Zoete puntpaprika: leg enkele paprika’s op de hete gril en draai om de 2 à 3 minuten om tot de schil zwart ziet. Laat even afkoelen, haal de zwartgeblakerde schil eraf en verwijder de steel en de pitjes. Het vruchtvlees kan je zo eten of toevoegen aan een salade voor een originele toets. 
  • Tomaat met kruiden: kies voor vlezige tomaten voor het beste resultaat. Snijd de tomaten in tweeën en haal met een klein lepeltje de zaadjes eruit. Smeer de tomaten volledig in met olijfolie. Leg met de bolle kant naar beneden en kruid de bovenkant met peper en zout. Voeg daarna andere smaakmakers toe zoals tijm, Provençaalse kruiden, geperste knoflook of Parmezaanse kaas. Leg daarna eerst met de vlakke kant enkele minuten op de rooster. Geen zorgen als een deel van de kruiden eraf valt, je kan altijd extra kruiden toevoegen als je de tomaten omdraait. Zet ook de bolle kant even op de gril. 
  • Aubergine: aubergine in plakjes is heerlijk simpel. Verwijder het kroontje, snijd in de lengte in plakjes, wrijf in met olie en leg ze op de BBQ. Je kunt de plakjes ook een kwartiertje laten marineren in olie met kruiden naar keuze.

Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog 6 extra ideeën voor groenten op of bij de BBQ!

Tip: Hou onze verspromo’s in de gaten voor een nóg voordeligere BBQ.

 

Aardappelen: betaalbaar bijgerecht bij uitstek

aardappel

BBQ en aardappelen, ze gaan samen als ALDI en lage prijzen. Maar naast de aardappel in papillot zijn er nog veel meer manieren om te genieten van patatjes. We geven je hieronder 3 smakelijke ideeën:

  • Hasselback-aardappelen met rozemarijn: snijd enkele gewassen aardappelen in dunne plakjes, maar niet helemaal door. Meng wat olijfolie met een teentje geperste knoflook en een handvol gehakte peterselie. Kruid met peper en zout.Gebruik een vuurvaste pan of ovenschaal die op de BBQ mag. Schik er de aardappelen in en lepel de olie erover. Strooi er wat rozemarijn over en gaar ongeveer een halfuur met het deksel van de BBQ naar beneden. Geen BBQ met deksel? Gaar de aardappelen dan eerst in de oven en leg ze nadien nog een paar minuten op de gril.
  • Frietjes van zoete aardappel: een must-try voor de fans van originele BBQ-bijgerechten. Was enkele zoete aardappelen en snijd ze in frietjes van maximaal een centimeter dik. Meng olijfolie met tijm, zout en paprikapoeder in een kom. Doe de frietjes erbij en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met de olie. Leg de frietjes op de BBQ, aan de zijkant van het rooster. Het is belangrijk om ze niet direct boven het vuur te grillen. Na ongeveer 20 minuten zijn ze lekker krokant!
  • Klassieke aardappelsalade: mag het snel gaan? Maak het je gemakkelijk met onze kant-en-klare aardappelsalades.

Sauzen en dressings: veel smaak voor weinig geld

sauzen

Honger is de beste saus. Maar misschien moeten we toch een paar sauzen en dressings op tafel toveren. 

  • Barbecuesaus: meng 8 eetlepels ketchup met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel peer-appel-dadelstroop en een klein beetje citroensap. Deze zoete saus is heerlijk bij de gerookte smaak van BBQ-vlees. 
  • Aioli: meng 5 eetlepels mayonaise met 1 teentje geperste knoflook en fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout en je bent klaar! Aioli is lekker om te dippen, bij aardappeltjes en bij gegrilde scampi’s. 
  • Klassieke tafelsauzen en dressings: bij ALDI vind je ook heel wat sauzen zoals cocktail, samuraï, tartaar … Allemaal voor een discountprijs! 

link barbecue

Al helemaal zin gekregen in die barbecue?

Bij ALDI vind je zowel vers vlees als verse groenten zodat jij al je boodschappen in een winkel kan combineren, als dat niet slim is!

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch