Ovenschotel met rode spitskool

Gemakkelijk

65min.

4 Porties
1 spitskool
2 royal gala appels
525 g vegetarisch kruimgehakt
2 sjalotten
1 teentje look/knoflook
2 theelepel tijm (gedroogd)
2 eetlepels bakboter
1 eetlepel culinaire olijfolie
3 eetlepels kristalsuiker
100 ml halfvolle melk
4 eetlepels paneermeel
1 kg aardappelpuree
Recept mailen
VOORBEREIDING
Verwijder het buitenste blad van de rode spitskool. Snijd de rode spitskool in vieren, verwijder de harde kern en snijd de spitskool vervolgens in fijne reepjes.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes van 1 cm.
Snipper de sjalot en de look fijn.
Bereid de puree zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
BEREIDING
Verhit 1 eetlepel margarine in een grote kookpot op een matig vuur en stoof de rode spitskool. Roer regelmatig om. Voeg na 15 minuten een scheutje azijn en de stukjes appel toe.
Kruid met 2 theelepels gedroogde tijm en peper en zout
Voeg 100 ml water en 3 eetlepels suiker toe. Laat de rode spitskool gedurende een kwartier afgedekt verder stoven. Roer regelmatig om.
Bereid ondertussen het vegetarisch gehakt. Verhit een pan met 1 eetlepel margarine en stoof de sjalot glazig. Voeg daarna het gehakt en de look toe en bak gedurende 4 minuten.
Voeg 100 ml melk toe en bestrooi met paneermeel tot al het vocht opgenomen is. Roer verder tot een mooi samenhangend geheel. Kruid met peper en zout.
Neem een ovenschotel en wrijf in met olijfolie. Schik het gehakt op de bodem, schep er de rodekool over en werk af met een laagje puree. Bestrooi met wat paneermeel en plaats in de oven gedurende 20 minuten.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch