Seafood chowder

Seafood chowder

Gemakkelijk

45min.

6 Porties
een klontje boter
4 aardappelen
2 EL olijfolie
70 g chorizo
1 rode paprika
1 ui
10 takjes tijm
2 blokjes groentebouillon
een snuifje peper
een snuifje kruidenzout
250 g kabeljauwfilets
250 g gepelde scampi
250 g sint-jakobsnoten
250 ml room
2 lente-uitjes
Recept mailen
Hak de chorizo in fijne stukjes. Doe de olijfolie samen met deboter in een stoofpot en bak er de chorizo kort in tot deze krokant is. Haal met een schuimspaan de chorizo uit de pot en laat even uitlekken op wat keukenpapier. Het bakvet houden we en gebruiken we als basis voor de rest van het gerecht.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Hak de paprika in stukjes. Pel de ui en hak fijn, stoof kort aan in de stoofpot tot de ui glazig is. Voeg er nu de paprika bij en stoof lichtjes aan. Bind de takjes tijm samen met wat keukentouw en leg ze in de pot. Doe nu de aardappelblokjes bij de ui in de pot. Voeg 1 liter warm water toe en de 2 blokjes groentebouillon. Let erop dat de aardappelen mooi onderstaan. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur, laat de aardappelen een 10-tal minuten pruttelen tot ze beetgaar zijn. Voeg zwarte peper en kruidenzout toe naar smaak. Pel de scampi’s indien nodig, snijd de vis in grote, hapklare stukken en halveer de sint-jakobsschelpen. Leg in de pan en let erop dat de vis mooi onderstaat. Gaar 6 à 8 minuten zachtjes onder deksel. Haal de tijm uit de soep en doe er de room bij. Roer voorzichtig zodat alles mooi mengt. Laat nog 1 minuut pruttelen. Schep de vissoep in kommetjes of in uitgeholde broodjes,
werk af met de krokante chorizo en wat fijngehakte lente-ui.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch