1. Startpagina
  2. Feestelijk
  3. Ovengebakken kabeljauw met pistache-kruidenkorst en wittewijnsaus

Ovengebakken kabeljauw met pistache-kruidenkorst en wittewijnsaus

Gemiddeld

50min.

Bereidingstijd

Ingrediënten 4 Porties

4 kabeljauwfilets
600 g krielaardappelen
800 g mini roma trostomaten
250 g groen aspergepunten
160 g zeekraal
10 g basilicum
30 g pistachenoten
125 ml wijn Chardonnay-Chenin blanc
400 ml culinaire room
0,5 citroen
14 eetlepels culinaire olijfolie
1 blokje groentebouillon
10 g platte peterselie
5 teentjes look/knoflook
1 snuifje peper & zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de aardappelen 4 minuten in gezouten water.
Hak het grootste deel van de peterselie en de bieslook fijn.
Haal de pistachenoten uit hun schelpjes en hak fijn.
Meng de kruiden en pistachenoten met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie.
Leg de kabeljauwfilets erin en besprenkel met het sap van de citroen.
Kruid met peper en zout en bestrooi met de kruiden-notenmengeling.
Was de tomaten en leg tussen de filets.
Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
Giet de krieltjes af en doe in een andere ovenschaal.
Kneus de teentjes look en leg met de schil er nog aan tussen de aardappelen.
Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie, kruid af met zout en meng.
Zet bij de kabeljauwfilets in de oven.
Verhit de witte wijn in een steelpannetje en laat eventjes pruttelen op een zacht vuur zodat de alcohol kan verdampen.
Los het bouillonblokje erin op en voeg de room toe.
Breng op smaak met peper en zout en houd warm op een zacht vuur.
Spoel de aspergepunten en de zeekraal.
Bak de aspergepunten 4 minuten in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg de zeekraal toe, roerbak 2 minuten mee en kruid af met peper.
Haal de kabeljauwfilets uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 °C.
Laat de aardappelen nog 10 minuten bakken.
Lepel op elk bord een beetje roomsaus en schik er telkens een portie zeekraal en aspergepunten op.
Leg daarop de kabeljauwfilets en voeg enkele tomaten toe.
Haal de aardappelen uit de oven en verdeel over de borden.
Werk af met peper en de rest van de peterselie en de bieslook.
ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen
Dag van herinnering
Twee dagen op voorhand
Éen dag op voorhand
Op de dag van de aanbieding
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.