1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Gevuld kalkoengebraad met spruiten, broccoli, sperziebonen en rozemarijnaardappelen

Gevuld kalkoengebraad met spruiten, broccoli, sperziebonen en rozemarijnaardappelen

Gemakkelijk

75min.

4 Porties
1 kalkoengebraad naar keuze (gevuld)
400 g spruiten
0,25 broccoli
200 g sperziebonen
800 g Nicola aardappelen
enkele takjes rozemarijn (vers)
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
4 dl gevogeltefond
2 dl room
enkele takjes tijm (vers)
enkele takjes peterselie
enkele takjes rozemarijn (vers)
1 teentje look/knoflook
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal het kalkoengebraad de avond voordien uit de diepvries en laat een nacht ontdooien in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schik het kalkoengebraad in een ingevette ovenschaal en bak gaar in de hete oven gedurende 70 minuten. Overgiet het vlees regelmatig met het braadvet zodat het goed sappig blijft. Dek af met aluminiumfolie als het gebraad te veel kleurt.
Spoel de aardappelen zorgvuldig en snijd in partjes. Doe ze in een ovenschaal, kruid met peper en zout, besprenkel royaal met olijfolie en schik er enkele takjes rozemarijn tussen. Bak de aardappelen gaar in de hete oven gedurende 40 minuten.
Zet een pot op het vuur met de gevogeltefond, de kruiden (tijm, peterselie, rozemarijn) en een teentje knoflook. Laat inkoken tot de helft. Haal door een zeef en zet de pot terug op het vuur. Giet de room erbij en laat nog even inkoken tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de groene groenten. Maak de broccoli en de spruitjes schoon. Snijd kleine roosjes van de broccoli. Maak een inkerving aan de onderkant van de spruiten zodat ze gelijkmatig garen. Snijd de uiteinden van de sperziebonen. Blancheer de 3 groene groenten apart in kokend, gezouten water gedurende enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
Zet een pot op het vuur met een beetje boter en bak de groenten kort even op, net voor het serveren. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd dunne plakjes van het kalkoengebraad. Schik de groene groenten en de aardappelen op de borden en werk af met de romige saus.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch