1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Geroosterd witloof met honing, brie met truffel, amandelnoten en geroosterde wortel met yoghurtsausje

Geroosterd witloof met honing, brie met truffel, amandelnoten en geroosterde wortel met yoghurtsausje

Geroosterd witloof met honing, brie met truffel, amandelnoten en geroosterde wortel met yoghurtsausje

Gemakkelijk

30min.

4 Porties
4 stronken witloof
1 EL olijfolie
een snuifje zout
8 wortelen
een teentje look
een snuifje peper
een snuifje Provençaalse kruiden
1 EL honing
8 plakken brie met truffel
een handvol amandelnoten
1/2 citroen
100 g verse kaas
een handvol peterselie
Recept mailen
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Halveer de witloofstronken en verwijder het harde gedeelte. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en wat zout. Let erop dat het witloof langs alle kanten mooi bedekt is met de olie. Leg de stronkjes met de gesneden kant naar beneden.
Snijd het loof van de wortelen en behoud zo’n 3 cm van het groen. Schil de wortelen. Pel de knoflook en hak fijn. Leg de wortelen in een ovenschaal en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg er de knoflook en 1 tl Provençaalse kruiden aan toe, overgiet met een scheut olijfolie en meng goed.
Zet de groenten samen 15 minuten in de oven. Haal het witloof uit de oven, draai om met de gesneden kant naar boven en besprenkel met de honing. Beleg elk half stronkje met een stukje brie. Zet nogmaals samen met de wortelen 5 minuten de oven.
Doe de amandelnoten in een antikleefpan en rooster enkele minuten op een zacht vuur tot ze goudbruin zijn. Hak de geroosterde noten in grove stukken.
Meng de verse kaas met de fijngehakte peterselie en de zeste van citroen.
Meng de wortelen met de dressing. Dresseer de borden met 2 helften witloof en enkele wortelen. Werk af met de gehakte noten en eventueel wat extra peterselie.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch