Voor het biscuit en de botercrème:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Breek 5 eieren, voeg 180 g kristalsuiker toe en klop los tot een bleek mengsel.
Zeef de zelfrijzende bloem en schep eronder.
Stort uit op een bakplaat met bakpapier en strijk glad zodat het overal even dik is.
Bak 6 minuten in de oven en plaats daarna omgekeerd op een propere, vochtige handdoek.
Verwijder voorzichtig de bakplaat en het bakpapier.
Rol het biscuit samen met de handdoek op en laat zo afkoelen.
Maal in een blender 300 g kristalsuiker fijn tot bloemsuiker en zet opzij.
Zet 45 ml koffie en laat afkoelen.
Klop 250 g boter (op kamertemperatuur) met een garde tot die bijna wit is.
Voeg beetje bij beetje 250 g van de bloemsuiker toe en blijf goed mengen.
Doe de koffie en 35 g cacaofantasie erbij, meng tot een egale botercrème en zet in de koelkast.
Voor de kerstboomkoekjes:
Meng 70 g boter, 50 g kristalsuiker, de vanillinesuiker en een ei tot een smeuïg geheel.
Zeef er beetje bij beetje 120 g tarwebloem en de rest van de cacaofantasie over en meng onder elkaar.
Laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bestuif het werkblad met de rest van de bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 5 millimeter dik is.
Snijd er met een steekvormpje kerstboompjes uit en leg op een bakplaat met bakpapier.
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, haal eruit en laat afkoelen op een rooster.
Haal de botercrème uit de koelkast.
Rol het biscuit opnieuw open, besmeer de binnenkant met de helft van de botercrème en verkruimel er de helft van de speculoos over.
Rol strak op, bestrijk de buitenkant met de rest van de crème en strijk glad met een mes.
Kruimel er de rest van de speculoos over en steek de kerstboomkoekjes in de botercrème.
Rasp er de pure chocolade en de melkchocolade over.
Werk af met de rest van de bloemsuiker.