1. Startpagina
  2. Informatie
  3. Het nieuwe energielabel

Nieuwe energieklassen, meer efficiëntie

energielabel

 

WAT IS HET EU-ENERGIELABEL?
Het is een belangrijk hulpmiddel om inzicht te krijgen in de efficiëntie van energie-gerelateerde producten zoals koelkasten, tv’s en vaatwassers. Hiermee kan je ze onderling vergelijken en een meer duurzame en kostenefficiënte keuze maken.
 

WAAROM KOMT ER EEN NIEUW ENERGIELABEL?
Consumentenonderzoek wees uit dat de huidige schaal niet meer up-to-date is. Er zijn namelijk te veel toestellen in de hoogste klassen (A+, A++ en A+++), terwijl er in de laagste geen enkel toestel zit − de grootste energievreters worden vandaag niet meer verkocht.
Om dit op te lossen, besloot de EU om het label op te frissen: voor de betrokken productgroepen zullen de ‘+’ klassen verdwijnen en plaats maken voor een schaal van A tot G.
In het begin zullen er geen toestellen in de topklasse A zitten, zodat er ruimte blijft voor toekomstige efficiëntere modellen.

        1 november 2020

             1 maart 2021

              1 september 2021

energietijdslijn

Elementen in alle labels

energielabel

Door de toegevoegde QR-code te scannen met een smartphone kan je bijkomende informatie krijgen over het huishoudtoestel.
 

Nieuwe energieschaal: van A tot G, zonder ‘+’-klassen. Lagere klassen kunnen een grijze aanduiding krijgen als ze omwille van ecodesign-regels niet meer verkocht mogen worden.


Energieverbruik: specifiek voor elk product. Koelkasten vermelden het verbruik per jaar; vaatwassers, wasmachines en wasdroogcombinaties tonen het verbruik per 100 cycli, schermen en lampen tonen het verbruik per 1000 uur. Bovendien wordt het verbruik op basis van nieuwe criteria en meer geavanceerde testmethodes gemeten, waardoor er een ander energieverbruik op het nieuwe label kan staan dan op het oude label.


Prestaties en eigenschappen: het aantal en het type van de pictogrammen kunnen variëren naargelang het product. Sommige pictogrammen bevatten eventueel een A-D-schaal.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch