Gezondere en evenwichtigere producten

Voeding en gezondheid

Gezondere producten

Kies bewust met behulp van de voedingswijzer en de Nutri-Score

Geen idee hoeveel en welke voedingsstoffen je dagelijks moet eten? Op veel van onze productverpakkingen vind je een voedingswaardetabel met de energiewaarde en de verschillende voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels. Samen met de Nutri-Score kan je in één oogopslag zien welk product binnen een bepaalde categorie de meest evenwichtige keuze is.

voedingwijzer

De voedingswijzer

In een overzichtelijke tabel kan je alle nutritionele informatie over het product terugvinden. De voedingswaardetabel bevat minstens:

 • het gehalte aan energie (uitgedrukt in kcal of kJ);
 • het gehalte aan vet en verzadigd vet;
 • het gehalte aan koolhydraten en suikers;
 • het gehalte aan eiwitten;
 • het gehalte aan zout.
 • nutriënten waarvoor een voedings- of gezondheidsclaim wordt gemaakt (bv. vitaminen en mineralen)
De voedingswaarden worden steeds per 100 g of per 100 ml product vermeld waardoor het mogelijk is om producten snel en makkelijk met elkaar te vergelijken.

De voedingswaarde kan ook per portie of per verpakkingseenheid worden weergegeven. Hou er rekening mee dat de porties mogelijks variëren naargelang het product. Daarnaast vind je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een gemiddelde volwassene terug.

 

 

Nutri-Score

1.           Wat is de Nutri-Score?

Nutri-score

De Nutri-Score is een vijfkleurenschaal die aanduidt van A tot E hoe voedzaam een product is. Aan de hand van 5 kleuren en letters kan je in één oogopslag een voedingsmiddel beoordelen en vergelijken binnen zijn categorie. De Nutri-Score heeft een wetenschappelijke basis en wordt ondersteund door de Federale overheidsdienst Volksgezondheid.

2.           Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

Men bekijkt per 100 g of 100 ml hoeveel aan te raden elementen aanwezig zijn (bijvoorbeeld vezels, eiwitten, fruit, groenten en noten) en weegt ook de te beperken elementen af (zoals calorieën, verzadigde vetten, suikers en zout). Zo zie je in één oogopslag welk product binnen een bepaalde categorie de meest evenwichtige keuze is. Er wordt echter geen rekening gehouden met de portiegrootte, de aanwezigheid van allergenen en de eventuele verwerking van het product voor consumptie (bv. afbakken van diepgevroren fietjes in frituurolie).

De Nutri-Score is een handig hulpmiddel, maar gevarieerd eten en voldoende bewegen zijn uiteraard ook noodzakelijk voor een gezonde levensstijl! Hou hierbij zeker rekening met de adviezen van de voedingsdriehoek.

3.           Hoe gebruik ik de Nutri-Score?

Die combinatie van de letter en de kleur geeft aan welke voedingsmiddelen binnen een bepaalde productgroep gezonder zijn dan andere. Producten met de letter A op een groene achtergrond hebben een algemene goede voedingswaarde. Beperk de consumptie van producten met een D en E. De Nutri-Score maakt het voor jou makkelijker om op het moment van aankoop in één oogopslag bewust te kiezen voor het meest evenwichtige product. Om deze betere keuze te maken, gebruik je de Nutri-Score om producten uit eenzelfde categorie te vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld twee ontbijtgranen met elkaar om te zien welke de betere keuze is.

4.           Waar vind ik de Nutri-Score?

Bij ALDI passen we de Nutri-Score toe sinds 2020 bij onze ontbijtgranen. Even later werd dit dan uitgebreid naar ons vers vleesassortiment, zuivel, vers brood, bereide maaltijden en vleesvervangers. Sinds 2021 vind je de Nutri-Score op alle ALDI eigen-food-artikelen waarvan de voedingswaardetabel op de verpakking staat en zal dit dus steeds meer zichtbaar worden in de winkels.

Voedings- en gezondheidsclaims

nutri

Voedings- en gezondheidsclaims laten ons toe om relevante en beknopte voedingsinformatie over producten, hetzij op de verpakking, hetzij via andere marketingkanalen, mee te geven aan de consumenten. Dit laat hen toe bewuste, gezondere keuzes te maken.

Aan de hand van de Nutri-Score bepalen we of een product geschikt is voor een voedings- of gezondheidsclaim. Enkel producten met een Nutri-Score A t.e.m. C komen hiervoor in aanmerking.

Tips van de voedingsdriehoek

voedingsdriehoek

De voedingsdriehoek is het resultaat van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Op basis hiervan geeft het Vlaams Instituut Gezond Leven concrete tips om gezond te eten.

 • Kies bij elke maaltijd voor plantaardige producten, zoals groenten, fruit, volle granen en peulvruchten
 • Eet kleinere porties dierlijke producten (bijvoorbeeld vlees en kaas)
 • Drink hoofdzakelijk water
 • Vermijd ultra-bewerkte producten, zoals snoep, koekjes, frisdrank, chips, ...

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Ons vegetarisch en vegan aanbod

Vegetarisch en vegan

Op zoek naar vegetarische of vegan producten? Je herkent ze aan het V-label. Ontdek hier ons aanbod.

Meer
Fairtrade-producten

Fairtrade

Als Fairtrade-winkelier steunt ALDI eerlijke handel en helpen we het leven van producenten te verbeteren.

Meer
Het visinkoopbeleid van ALDI België

Duurzaam inkoopbeleid voor vis en zeevruchten

Als consument heb je het recht om te weten waar de vis die je bij ALDI koopt vandaan komt. Samen gaan we voor meer duurzaamheid.

Meer
Het klimaatplan van ALDI

ALDI’s klimaatplan

Via deze concrete maatregelen zet ALDI zich in voor het klimaat.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch