Gezondere en evenwichtigere producten
 1. Startpagina
 2. Gezondere en evenwichtigere producten

Gezondere producten

Gezondere producten

Hoe eet je gezond?
Geen idee hoeveel en welke voedingsstoffen je dagelijks moet eten? Op al onze productverpakkingen vind je een voedingswaardetabel met de energiewaarde en de verschillende voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels. Samen met de Nutri-Score kan je in één oogopslag zien welk product binnen een bepaalde categorie de meest evenwichtige keuze is.

Tips van de voedingsdriehoek
De voedingsdriehoek is het resultaat van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Op basis hiervan geeft het Vlaams Instituut Gezond Leven concrete tips om gezond te eten.

Ontdek het versaanbod bij ALDI

Check wat je koopt via de voedingswijzer en Nutri-Score

Steeds meer mensen hechten belang aan gezond eten. Het is echter niet altijd even eenvoudig om de voedingswaarde van een product te bepalen. Op onze producten vind je enerzijds een voedingswijzer en anderzijds vind je ook de Nutri-Score meer en meer terug. Zo kan je alles zelf op een eenvoudige manier checken.

voedingwijzer

Wat is een voedingswijzer?

In een overzichtelijke tabel kan je per product de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een gemiddelde volwassene terugvinden. Het gaat om de energiewaarde en de verschillende voedingswaarden (vetten, koolhydraten, eiwitten en zout).

 

Nutriscore

Hoe werkt de Nutri-Score?

Op de verpakkingen van onze huismerken zie je de Nutri-Score meer en meer verschijnen. De Nutri-Score heeft een wetenschappelijke basis en wordt ondersteund door de Federale overheidsdienst Volksgezondheid. Aan de hand van 5 kleuren en letters wordt de voedingswaarde beoordeeld. Dit betekenen de kleuren en letters:

 • Letter A = donkergroene kleur: het gaat hier om voedingsmiddelen met de beste voedingswaarde (te verkiezen)
 • Letter E = rode kleur: hiermee verwijst men naar voedingsmiddelen met de slechtste voedingswaarde (te beperken)

Hoe wordt deze score berekend?

Men bekijkt per 100 g of 100 ml hoeveel aan te raden elementen aanwezig zijn (bijvoorbeeld vezels, eiwitten, fruit, groenten en noten) en weegt ook de te beperken elementen af (zoals calorieën, verzadigde vetten, suikers en zout). Zo zie je in één oogopslag welk product binnen een bepaalde categorie de meest evenwichtige keuze is. Er wordt echter geen rekening gehouden met de portiegrootte, de aanwezigheid van allergenen en de eventuele verwerking van het product voor consumptie (bv. afbakken van diepgevroren fietjes in frituurolie).

De Nutri-Score is een handig hulpmiddel, maar gevarieerd eten en voldoende bewegen zijn uiteraard ook noodzakelijk voor een gezonde levensstijl! Hou hierbij zeker rekening met de adviezen van de voedingsdriehoek.

Wat eet je best volgens de voedingsdriehoek?

 • Kies voor plantaardige producten (zoals groenten, fruit, volle granen en peulvruchten) bij elke maaltijd
 • Eet kleinere porties dierlijke producten (bijvoorbeeld vlees en kaas)
 • Drink hoofdzakelijk water
 • Vermijd ultrabewerkte producten (snoep, koekjes, frisdrank, chips…)

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Ons vegetarisch en vegan aanbod

Vegetarisch en vegan

Op zoek naar vegetarische of vegan producten? Je herkent ze aan het V-label. Ontdek hier ons aanbod.

Meer
Fairtrade-producten

Fairtrade

Als Fairtrade-winkelier steunt ALDI eerlijke handel en helpen we het leven van producenten te verbeteren.

Meer
Het visinkoopbeleid van ALDI België

Duurzaam inkoopbeleid voor vis en zeevruchten

Als consument heb je het recht om te weten waar de vis die je bij ALDI koopt vandaan komt. Samen gaan we voor meer duurzaamheid.

Meer
Het klimaatplan van ALDI

ALDI’s klimaatplan

Via deze concrete maatregelen zet ALDI zich in voor het klimaat.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.
div>

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.