Fairtrade-producten

Fairtrade en eerlijke handel

fairtrade

ALDI biedt je producten met het Fairtrade-label aan. Bananen, wijn, rozen, chocolade, maar ook koekjes, ontbijtgranen, koffie en rijst behoren tot het assortiment.  Het Fairtrade-label versterkt producenten en kleinschalige telers in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het label geeft je volgende garanties:

  1. Kopers die producten afnemen bij Fairtrade-coöperaties zijn verplicht een minimumprijs te betalen. Deze handelsvoorwaarde is er om de boeren te beschermen wanneer de wereldmarktprijs daalt. Als de wereldmarktprijs lager is dan de minimumprijs, wordt tenminste de minimumprijs betaald. De minimumprijs fungeert dus als vangnet dat zekerheid biedt.
  2.  Daarnaast ontvangen Fairtrade-coöperaties een extra Fairtrade premie bovenop de prijs. De telers en landbouwcoöperatieves  beslissen democratisch hoe ze deze Fairtrade premie investeren: bedrijfsontwikkeling (bv. verbetering van landbouwinfrastructuur) of gemeenschapsprojecten rond onderwijs en gezondheidszorg (bv. scholen, ziekenhuizen)
  3. Producten worden gekweekt en geteeld via de Fairtrade standaard die criteria oplegt inzake ecologische landbouwmethodes en sociale arbeidsvoorwaarden. Producenten en telers krijgen ook toegang tot vorming inzake productiviteitsverhoging of om uitdagingen zoals de klimaatopwarming het hoofd te kunnen bieden. 

Klik op de link hieronder om de YouTube-video te activeren. Na activering worden gegevens doorgegeven aan YouTube.

fairtrade

ALDI is nummer 1 in verkoop van Fairtradebananen, -bloemen en -wijn! 

ft

En daar zijn we trots op. In 2022 droeg ALDI maar liefst € 694.000 aan Fairtrade-premies bij. Dit bedrag stroomt rechtstreeks terug naar de boeren en hun coöperatieven in het Zuiden en kunnen ze investeren in sociale, economische, educatieve projecten of infrastructuur. Nergens in België worden er meer Fairtradebananen, Fairtradebloemen en Fairtradewijn verkocht dan bij ALDI.
Zo helpen we samen de landbouwers investeren in een betere toekomst.

Onze inspanningen voor Fairtradeproducten

41

Aantal Fairtradeproducten die je bij ALDI in vast en tijdelijk assortiment kan terugvinden (zoals bananen, bloemen, wijn, koffie en vele cacao producten).

Fairtrade
100

Alle chocolade van ons eigen merk Moser Roth alsook de chocolade in onze ontbijtgranen, smeerpasta’s en seizoensartikelen zoals Pasen, Sint en eindejaar worden gemaakt met Fairtrade -cacao. Je herkent ze aan het Fairtrade Cocoa-logo.

Fairtrade Sourcing Program
100

100% van onze rozen heeft het Fairtrade-certificaat sinds eind 2018

Fairtrade

Fairtradeprojecten

Interessante bijlagen

Onze partner 

Fairtrade-producten

ALDI is een vaste partner van Fairtrade. Deze organisatie werkt met een systeem voor internationale handel dat zorgt voor meer rechtvaardigheid, respect en gelijkheid. In plaats van de symptomen van armoede aan te pakken, spitst het principe “trade, not aid” zich toe op één van de belangrijkste oorzaken ervan: de werking van internationale handel.

Het Fairtrade-systeem plaatst alle betrokkenen op gelijke voet: de producenten die zich hebben georganiseerd in netwerken, de industrie, de bedrijven, de consumenten, de overheid en het maatschappelijk middenveld. Naast een leefbaar inkomen zet Fairtrade zich in voor gelijke kansen, een beter milieu en toegang tot gezondheidszorg.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Fairtradeproducten

Fairtrade is een verhaal van eerlijke handel waarbij iedereen wint. Ontdek hier onze verschillende Fairtradeproducten.

Meer
Duurzame cacao

Duurzame cacao

ALDI is pro duurzame cacaoteelt en wil ook de omstandigheden van de cacaoboeren verbeteren. Zo doen we dit.

Meer
Duurzaam hout, papier en karton

Duurzaam hout, papier en karton

ALDI zet in op duurzame houten producten en producten en verpakkingen uit karton en papier. Ontdek hier onze concrete doelstellingen.

Meer
Duurzame bloemen en planten

Duurzame bloemen en planten

Stap voor stap op weg naar 100% duurzame bloemen en planten: zo doen we dit bij ALDI

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch