1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Bladerdeegtartelette van rode ui, peer met wildpaté & kruidig slaatje

Bladerdeegtartelette van rode ui, peer met wildpaté & kruidig slaatje

Bladerdeegtartelette van rode ui, peer met wildpaté & kruidig slaatje

Gemakkelijk

45min.

6 Porties
4 rode uien
1 tl kristalsuiker
1 vel bladerdeeg
een snuifje zout
1 bio-ei
3 EL Siciliaanse rode wijn
5 takjes rozemarijn
1 zak jonge sla
3 EL olijfolie
een stuk wildpaté
2 conferenceperen
2 EL boter
5 takjes tijm
1 citroen
Recept mailen
Verwarm je oven voor tot 180 °C.
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne halve ringen. Doe een flinke klont boter (2 el) in een pan en zet op een matig vuur. Stoof de ui glazig aan en besprenkel met de suiker. Zet je vuur nu wat lager en laat de ui zo’n 10 minuten stoven.
Rol het bladerdeeg open en verdeel in mooie rechthoeken. Plooi de rand van de rechthoeken over zodat je een opstaande rand krijgt. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taartjes.
Splits het ei, we gebruiken enkel de dooier. Doe een tl water bij de dooier en roer. Bestrijk de randen van de taartjes met een keukenborsteltje. Bak ze goudbruin in je oven gedurende 10 minuten. Controleer tussendoor of de bodems niet naar boven komen, anders moet je nog wat gaatjes bij prikken.
Blus de uien met 1 el balsamicoazijn en 2 el rode wijn. Roer en laat nog eens 10 minuten verder garen op een zacht vuur.
Rits de tijm en de rozemarijn van de helft van de takjes (de rest dient voor de presentatie) en meng door het uienmengsel. Breng verder op smaak met peper en zout.
Schil de peer en snijd in dunne plakken.
Haal de taartjes uit de oven en beleg de bodem met de uien. Leg er wat plakjes peer bovenop en bak de taartjes nog eens 10 minuten in de oven.
Maak intussen het slaatje. Haal de jonge sla uit de zak en doe in een mengkom. Meng het sap van 1/2 citroen met de olijfolie en doe er ook 1 el balsamicoazijn bij. Meng de sla met de dressing.
Dresseer nu de borden. Leg op elk bord een toefje sla met daarnaast een tartelette. Werk af met enkele stukjes van de wildpaté.
Tip: Wil je graag een vegetarische variant van dit gerecht? Vervang de wildpaté dan door Franse brie.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch