1. Startpagina
  2. Eindejaar 2019
  3. Soepje met verse vis en toastjes met ansjovisboter

Soepje met verse vis en toastjes met ansjovisboter

Gemakkelijk

60min.

Bereidingstijd

Ingrediënten 4 Porties

250 g verse kabeljauw
300 g gekookte Atlantische zalmfilet Belle-Vue
100 g grijze garnalen
100 g ansjovisfilets in olijfolie
1 stengel prei
3 stengels selder
2 bio-uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
2 trostomaten
1 biocitroen
10 cl pastis
1 witte baguette
80 g premium tomatenpuree
3 blokjes vetarme groentebouillon
400 g artisanale zachte boter
6 el culinaire olijfolie
een handvol verse biopeterselie
1 el tijm
een snuifje paprikapoeder
1 kl cayennepeper
peper en zout

Bereiding

Halveer de preistengel in de lengte, was grondig en snijd in halve ringen.
Was de paprika, de trostomaten, de selder en de peterselie.
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de paprika en snijd in fijne stukjes.
Verwijder het kroontje en de zaadjes van de tomaten en snijd in fijne stukjes.
Snijd de selder in halvemaantjes.
Pel de uien, halveer en snijd in halve ringen.
Pel de teentjes knoflook en snipper fijn.
Breng 2 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
Stoof de stukjes ui en knoflook glazig in 3 eetlepels olijfolie.
Voeg de rest van de groenten toe en stoof 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en de pastis toe, roer en laat nog even sudderen op een zacht vuur zodat de alcohol kan verdampen.
Voeg de groentebouillon, de kabeljauw en de zalmfilet toe en kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper, de tijm, peper en zout.
Laat rustig verder pruttelen op een zacht vuur zodat de vis kan garen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de baguettes 8 minuten af in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd in dunne sneetjes, besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en zet voor nog eens 2 minuten in de oven om te kleuren en knapperig te worden.
Haal uit de oven en zet opzij.
Laat de ansjovisfilets uitlekken.
Pers de halve citroen.
Doe de ansjovisfilets, de boter, het citroensap en het grootste deel van de peterselie in een blender en mix tot een egale massa.
Schenk de soep uit en werk af met de rest van de peterselie en de grijze garnalen.
Besmeer de toastjes met de ansjovisboter en serveer bij de soep.
ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen
Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.