Lokale producten

Wij kiezen zo veel mogelijk voor lokale versproducten

Lokale producten

Bij ALDI zijn we fier op producten van hier. Daarom kiezen we bij voorkeur voor groenten en fruit uit België. Maar ook voor ons vlees, onze eieren en ons zuivelassortiment kloppen we zo veel mogelijk aan bij lokale leveranciers. Zo kan jij als klant altijd genieten van verse voedingswaren en beperken wij onze impact op het milieu, omdat onze vrachtwagens minder transportkilometers hoeven af te leggen.

Helaas zijn niet al onze artikelen lokaal beschikbaar. Of toch niet het hele jaar door. In dat geval onderzoeken we of we terechtkunnen in onze buurlanden. Als we ook daar geen geschikte leverancier vinden, zoeken we het verder in Europa of eventueel daarbuiten.

Voor deze producten, zoals bananen of ananas in de winter, hanteren we het ‘no air freight’-principe. Dat betekent dat we ze niet per vliegtuig maar per containerschip transporteren, wat een veel lagere impact heeft op het milieu.

Wil je weten waar een versproduct van ALDI vandaan komt? Kijk dan eens naar de verpakking! In onze folder en op onze website herken je producten uit ons land aan het logo ‘Belgische oorsprong'.

aardappel

Patatjes van bij ons

Onze lekkere zoete aardappelen komen recht van De Aardappelhoeve, een landbouwbedrijf in Tielt. Samen met zijn team maakt zaakvoerder Bart gebruik van de modernste technieken om zo duurzaam mogelijk te telen. Zo kies je bij ALDI met een gerust geweten voor het beste van bij ons!

Onze inspanningen

86 %

We willen het aandeel groenten van Belgische oorsprong verhogen.

> Stand van zaken in 2022: 86 % van onze groenten is afkomstig uit Europa. Hiervan heeft 27 % een Belgische oorsprong. In de zomer bedraagt dit percentage zelfs 31 %. Daarnaast vindt 25 % van onze groenten hun oorsprong in Nederland en 21 % is afkomstig uit Spanje.

76 %

We willen het aandeel fruit van Belgische oorsprong verhogen.

> Stand van zaken in 2022: 76 % van ons onze inheemse fruitsoorten (appels, peren en zacht fruit) is Belgisch in de zomer. Op jaarbasis is ons fruit voor 15 % afkomstig uit België, 19 % uit Colombia, 12 % uit Italië en 11 % vindt zijn oorsprong in Spanje. Bovendien is 50 % van ons fruit afkomstig van Europese bodem.

Interessante bijlagen

Ons vast assortiment groenten en fruit

Zo ontdek je waar onze producten vandaan komen

Belgische oorsprong
 • Check de herkomst van onze groenten en ons fruit
  Wil je net als wij voor meer lokale producten gaan? Kijk dan goed naar de verpakkingen en de fruit- en groentekisten in onze winkels. Daarop kan je in één oogopslag zien waar die lekkere appel of die sappige tomaat vandaan komt.

 • Check de herkomst van ons verse vlees met de ALDI Transparency Code (ATC)
  Om je zo goed mogelijk te informeren over ons verse vlees, ontwikkelden we een speciale QR-code. Je vindt hem op de verpakking en je kan hem makkelijk scannen met je smartphone. Zo kom je alles te weten over het stukje vlees in je winkelkar: van de herkomst tot welk deel van het dier precies gebruikt is.

 • Check de herkomst van onze eieren
  Waar onze eieren vandaan komen, zie je makkelijk aan de code die erop geprint is (‘BE’ in bijvoorbeeld 1BE1234-01). Op die manier kan je zelfs terugvinden bij welke pluimveehouder het ei gelegd werd.

 • Check de herkomst van onze zuivelproducten
  Wanneer deze artikelen in ons land geproduceerd worden, krijgen ze een mooi label met de Belgische driekleur op hun verpakking. Voor melk is dat ons eigen logo ‘Belgische oorsprong’ en voor kazen is dat het VLAM-logo ‘Kazen van bij ons’.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Fairtrade-producten

Fairtrade

Als Fairtrade-winkelier steunt ALDI eerlijke handel en helpen we het leven van producenten te verbeteren.

Meer
Gezondere en evenwichtigere producten

Gezondere en evenwichtigere producten

Eet gezonder dankzij de voedingswijzers en Nutri-Scores op onze producten. Bekijk hier hoe dat in zijn werk gaat.

Meer
Onze visie op evenwichtige voeding

Onze visie op evenwichtige voeding

Bij ALDI zorgen we ervoor dat iedereen gezond en evenwichtig kan eten. Kijk hier hoe we dit doen.

Meer
Vrouwelijke klant bekijkt ATC-code van ALDI-product – Traceerbaarheid en transparantie bij ALDI België

Transparantie en traceerbaarheid

Dankzij de ALDI Transparency Code (ATC) ontdek je snel de herkomst van onze producten. Als dat niet handig is!

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch