Solidariteitsacties

Een hart voor solidariteitsacties en goede doelen

Solidariteitsacties

We zetten ons elke dag in om ons bedrijf duurzamer te maken, maar we vinden het even belangrijk om de wereld daarbuiten te veranderen. Daarom organiseren we regelmatig solidariteitsacties en kunnen we – met behulp van onze klanten – jaarlijks een of meerdere goede doelen steunen.

Onze doelstellingen

We willen jaarlijks een solidariteitsactie voor het goede doel organiseren.

Onze solidariteitsacties door de jaren heen

2021

UNICEF

Onze jaarlijkse solidariteitsactie bracht in totaal maar liefst € 75.000 op ten voordele van UNICEF België. Samen met onze klanten en medewerkers bundelden we de krachten in de strijd tegen kinderarmoede. In september vorig jaar schonk ALDI twee weken lang € 0,50 extra per verkocht zakje snoeptomaatjes. Ook lanceerden we met onze collega’s een ALDI Challenge waarbij we samen meer dan 25.000 sportieve kilometers afgelegd hebben.

“Ik wil in naam van ALDI iedereen, zowel klanten als de ALDI-collega’s, bedanken die deelnam aan onze acties. Ieder kind heeft het recht om zich maximaal te kunnen ontplooien. Met ALDI dragen we ons steentje bij. We ondersteunen hiermee de meest kwetsbare kinderen en zullen dit met onze ALDI-familie blijven doen in de toekomst.” - Wim Voet, CEO ALDI Belgium

2020

Meerkansenbrood

1 op de 7 kinderen in België gaat regelmatig met een lege brooddoos of niet-voedzame maaltijd naar school. Een harde vaststelling waar we verandering in willen brengen. Daarom legden we in september 2020 een ‘meerkansenbrood’ in onze winkelrekken en schonken we per verkocht exemplaar 50 eurocent aan het Kinderarmoedefonds. In totaal verkochten we bijna 60.000 broden: goed voor een schenking van 30.000 euro. Zo steunden we duizenden kinderen die het minder breed hebben.

Coronacrisis

Normaal schenken supermarkten hun voedseloverschotten aan organisaties zoals de Voedselbanken. Maar door het hamstergedrag van vele consumenten tijdens de corona-uitbraak, waren er zo goed als geen etenswaren om te doneren. Onder leiding van de handelsfederatie Comeos schonken we daarom samen met andere Belgische retailers essentiële producten aan mensen in nood: 233 ton voedsel (goed voor 460.000 maaltijden), wasmiddelen, luiers, enzovoort.

Daarnaast verkochten we ook medische mondmaskers en doneerden we de opbrengst aan Commerce Cares, een organisatie die zich inzet om werkplekken en de maatschappij toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.

2019

Tijdens de eindejaarsperiode van 2019 verkochten we wenskaarten ten voordele van de Voedselbanken. Onze klanten toonden zich van hun warmste kant en zo konden we maar liefst € 50.000, in de vorm van 10.000 bereide maaltijden, aan de organisatie schenken. Een lekker kerstcadeau voor mensen die het minder breed hebben!

Zet met ons nog meer stappen richting maatschappelijke betrokkenheid

Onze strijd tegen voedselverspilling

Onze strijd tegen voedselverspilling

Als grote winkelketen vinden we het belangrijk om verantwoord om te gaan met voedsel. Ontdek hier hoe we dat doen.

Meer
Fairtrade-producten

Fairtrade

Als Fairtrade-winkelier steunt ALDI eerlijke handel en helpen we het leven van producenten te verbeteren.

Meer
Onze visie op evenwichtige voeding

Onze visie op evenwichtige voeding

Bij ALDI zorgen we ervoor dat iedereen gezond en evenwichtig kan eten. Kijk hier hoe we dit doen.

Meer
Gezondere en evenwichtigere producten

Gezondere en evenwichtigere producten

Eet gezonder dankzij de voedingswijzers en Nutri-Scores op onze producten. Bekijk hier hoe dat in zijn werk gaat.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch