Recupel-inzamelbox bij ALDI - Verantwoordelijkheid bij ALDI België

Breng je oude lampen en batterijen naar je ALDI-winkel

Recupel en Bebat

ALDI werkt samen met Recupel en Bebat voor de inzameling van lampen en batterijen. Je vindt Recupel- en Bebat-inzamelpunten in alle 450 ALDI-winkels. Afgedankte lampen (zowel gloeilampen en TL-lampen) kan je achterlaten in een blauwe Recupel-box, gebruikte batterijen deponeer je in een groene Bebat-box. In de meeste ALDI-winkels vind je 3 inzamelpunten naast elkaar: 1 voor batterijen, 1 voor gloeilampen en 1 voor TL-lampen.

Hoeveel lampen en batterijen zamelden we al in?

Vorig jaar brachten de ALDI-klanten maar liefst 64.674 kg lege batterijen, 6.522 kg kapotte spaarlampen en 710 kg oude TL-lampen binnen. Dat is het gemiddelde gewicht van 65 personenwagens!

Onze inspanningen

100%

Inzamelpunten van Recupel en Bebat voorzien in alle ALDI-winkels.

Wie zijn onze partners ?

Recupel

Recupel:
Recupel staat sinds 2001 in voor de inzameling en verwerking van afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten in België. Sinds 2014 kan je je oude lampen ook achterlaten in de inzamelpunten van Recupel. Dankzij de samenwerking met ALDI heeft Recupel 25% meer inzamelpunten. Eén inzamelpunt op vijf is een ALDI-winkel.

Wat gebeurt er met je oude lampen?
Recupel haalt de grondstoffen uit oude lampen waar de industrie nog mee aan de slag kan, zoals ijzer, koper, kunststof en glas. Ook halen ze er de giftige stoffen uit, zoals kwik, die een gevaar vormen voor de leefomgeving.

Bebat

Bebat:
Bebat is sinds 1995 verantwoordelijk voor het inzamelen, sorteren en recycleren van batterijen in ons land. Je kan je gebruikte batterijen deponeren in één van de 23.514 inzamelpunten van Bebat. In elke ALDI-winkel vind je zo’n inzamelpunt.

Wat gebeurt er met je gebruikte batterijen?
De metalen en waardevolle materialen worden uit de batterijen gehaald. Daarna worden ze opnieuw als grondstof gebruikt. Ook alle andere stoffen worden op een correcte manier verwerkt.

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Het klimaatplan van ALDI

ALDI’s klimaatplan

Via deze concrete maatregelen zet ALDI zich in voor het klimaat.

Meer
Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen vormen een groot deel van onze afvalberg. Daarom hechten we veel belang aan het vermijden, hergebruiken en recycleren van verpakkingen.

Meer
Samen tegen zwerfvuil

Zwerfvuil

Minder zwerfvuil dankzij ALDI? Met deze acties pakken wij de zwerfvuilproblematiek aan!

Meer

Draagtassen

Bij ALDI vinden we het milieu belangrijk en willen we graag een handje helpen. Daarom proberen we waar mogelijk wegwerpplastic zo veel mogelijk uit onze winkels te bannen.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch