8 slimme tips voor een gezonde BBQ

Wil je volop genieten van een heerlijke BBQ, maar tegelijk ook een beetje letten op je gezondheid? Met onze 8 slimme tips hou je het gezond op je grill én aan de (tuin)tafel. Bovendien hoeft een extra gezonde BBQ zeker niet extra prijzig te zijn! Want bij ALDI vind je producten van topkwaliteit voor een lage prijs. Slim, toch? 

vlees

Tip 1: Kies voor mager vlees op de BBQ

Een gezonde BBQ begint bij de juiste producten! Leg je graag vlees op de grill? Kies dan voor magere stukjes vlees, zoals steak of kip. Zelf marineren? Beperk de hoeveelheid marinade door je vlees in te strijken in plaats van het onder te dompelen.  

Slimme baktip: Zorg dat je vlees altijd goed doorbakken is, maar laat het niet verbranden! Verbrande stukjes eet je best niet op. 

Extra tip: Snijd het vlees in kleinere stukken, zodat iedereen van elke soort kan proeven, zonder té veel te eten. 

mossel

Tip 2: Barbecueën met vis? Da’s zeker niet mis! 

Om gezond te barbecueën met vis geldt dezelfde regel als bij vlees: kies zuivere stukjes vis en overdrijf niet met marinades. Ga bij voorkeur voor een stukje vette vis, zoals zalm, die door bepaalde vetzuren (EPA/DHA) een gunstige invloed heeft op het hart. Bovendien sla je hem bij ALDI voordelig aan de haak! 

Slimme baktip: Rooster je vis in een papillot. Zo hoef je geen extra vet te gebruiken bij het bakken. 

groenten

Tip 3: Heerlijke gegrilde groenten

Wist je dat je ook heerlijk groenten kan klaarmaken op je BBQ? Da’s een superlekker én vitaminerijk alternatief voor vlees en vis!  Zo maak je met oesterzwammen lekkere spiesjes of verras je je gasten met de gerookte smaken van gegrilde aubergine en paprika. Of wat dacht je van een malse bloemkoolsteak? 

Meer tips? Ontdek hier hoe je van groenten de sterren van je BBQ maakt

sausjes

Tip 4: Gezondere sausjes voor bij de BBQ

Een BBQ zonder sauzen, da’s als ALDI zonder lage prijzen. Wil je zonder zorgen kunnen genieten van heerlijke sausjes? Voorzie een gezonder alternatief door zélf je sauzen te maken! Probeer zeker eens een yoghurtdressing, guacamole, hummus, pesto of groene persillade!

sla

Tip 5: Gezonde bijgerechten

Ook de sidedishes mogen niet ontbreken! Wil je ook die heerlijk gezond houden? Ga dan voor een frisse salade met eiwitten in plaats van koolhydraten zoals pasta en stokbrood. Denk maar aan een zomerse tomaat-mozarella of een slaatje met feta en rode biet. 

glas

Tip 6: Hou ook je glas gezond!

Niet alleen op je bord, maar ook in je glas kan je het verschil maken tijdens je BBQ! Voorzie daarom enkele gezonde alternatieven, die je bovendien makkelijk zelf maakt! Pimp bijvoorbeeld je water met fruit, zoals blauwe bessen, frambozen en limoen of pompelmoes, en je hebt in 1, 2, 3 een verfrissend en smaakvol drankje.   

fruitpizza

Tip 7: Een lekker dessert om te gezond-igen! 


Wil je je BBQ gezond afsluiten, dan is fruit jouw ideale dessert! Bovendien kan je er alle kanten mee uit: koud smaakt het verrukkelijk in een frisse fruitsalade, en warm grill je het heerlijk op je BBQ. Stevig fruit, zoals ananas of meloen kan je heel simpel op je rooster leggen, terwijl je aardbeien en ander zacht fruit makkelijk in een papillot bereid. 

Ontdek snel ons dagverse fruit in je ALDI-winkel voor een zachte prijs. 

rest

Tip 8: Luister letterlijk naar je buikgevoel

Last but no least: luister naar je buikgevoel ... letterlijk! Ben je voldaan en blijven er nog restjes vlees, groenten of pasta over? Bewaar ze dan in de koelkast en geniet er de dag nadien nog eens van! 

Nog vragen over gezond BBQ’en?  

Is BBQ gezond?

Als je bewuste keuzes maakt over wat je op je bord legt en in je glas schenkt, kan je zeker op een gezonde manier BBQ’en. Belangrijk daarbij is om altijd te zorgen dat je vlees doorbakken is en dat je eventuele verbrande stukken aan je vlees, groenten of vis niet opeet. 

Is elke dag BBQ gezond? Hoe vaak mag ik barbecueën?

Net zoals bij alles geldt hier: geniet, maar met mate! Zorg voor voldoende afwisseling in je voeding voor een gezond eetpatroon.  

Hoeveel kcal eet je op een BBQ? / Hoeveel eten op een BBQ?

De sleutel voor een evenwichtige portie op je BBQ is simpel! Vul je bord voor de helft met groenten, voor een kwart met vlees of vis en het andere kwart met koolhydraten (pasta, brood, aardappelen). 

Is grillen gezonder dan bakken? 

Het ultieme voordeel van grillen is dat je geen of minder vetstof gebruikt (olijfolie, boter) zoals bij bakken. Zorg wel dat het lekkers op je grill niet verbrandt, want dat is niet goed voor je gezondheid.  

BBQ met kinderen

Heb je een leuke BBQ met kinderen gepland? Hier vind je heel wat tips om er een geslaagd feestje van te maken voor klein… en groot!

Meer

De 5 ideale BBQ-wijnen

Organiseer je een BBQ, dan mag een glaasje wijn niet ontbreken! Ontdek hoe je bij elk BBQ-gerecht de perfecte wijn serveert voor een verrassend lage prijs.

Meer
Groenten op de barbecue

9x groenten voor op of bij de BBQ

Bij een BBQ denk je meteen aan het vlees, maar ook de groentjes zijn van belang. Verras je gasten eens met een origineel groentegerecht. Move over, geraspte worteltjes! Hier zijn enkele originele ideeën om groenten te serveren bij of op de BBQ.

Meer

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch