Onze bioproducten

Betaalbare bioproducten

Bio

ALDI wil biologische producten betaalbaar en bereikbaar maken. Bij ons kan iedereen voor bio kiezen. We bieden momenteel 121 bioproducten aan in ons vast en tijdelijk assortiment. Onze biospeltwafels zijn bovendien verkozen tot product van het jaar 2020.

Wat is bio?

Bioproducten worden geproduceerd met behulp van natuurlijke stoffen en productieprocessen. Ze moeten hierbij voldoen aan bepaalde voorschriften. Het doel? Het milieu beschermen en de biodiversiteit in stand houden.

Aan deze voorschriften moeten bioproducten voldoen:

  • Verbod op gebruik van ggo’s (genetisch gemodificeerde organismen) Het genetisch aanpassen van bepaalde gewassen om ze resistent te maken tegen ziektes of bestrijdingsmiddelen is niet toegelaten in de biologische landbouw.
  • Verbod op gebruik van ioniserende straling. Het is niet toegestaan om insecten en ziekmakende bacteriën te doden via ioniserende straling.
  • Verbod op gebruik van hormonen
  • Beperking van het gebruik van kunstmest, onkruidverdelgers, pesticiden en antibiotica

Hoe zie je of iets biologisch is?

Biologisch en bio zijn wettelijk beschermde termen in Europa. Je mag de term niet zomaar gebruiken. Je moet eerst alle wettelijke bepalingen strikt opvolgen. Ook moet je je aanmelden voor een verplichte controle. Zowel boeren, verwerkers, verdelers als verkopers moeten dit doen. Ook ALDI wordt jaarlijks gecontroleerd op het correct toepassen van de biowetgeving door TUV Nord Integra BE-BIO-02 .

EU Biolabel

Je herkent bioproducten aan het EU Biolabel. Zo weet je zeker dat het om een officieel bioproduct gaat. Sinds 1 juli 2012 is dit verplicht voor alle verpakte bioproducten uit de EU. Naast het logo moet ook het nummer van de controle-instantie en een aanduiding van de herkomst te zien zijn. ALDI plaatst naast het EU Biolabel ook een eigen biolabel op haar producten.

Onze inspanningen

100%

Al onze bioproducten zijn 100% gecontroleerd.

Op biologische producten vind je niet enkel ALDI’s eigen biolabel terug, maar ook het EU Biolabel.

156 producten

We willen ons bio-aanbod permanent optimaliseren.

Ons vast assortiment van bioproducten

Onze partners

EU biolabel

EU Biolabel
Het EU Biolabel is verplicht voor alle biologische verpakte voedingsproducten in Europa. Het label garandeert dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop.

TÜV Nord Integra BE-BIO-02 
TÜV Nord Integra BE-BIO-02 controleert en certificeert productiemethoden op een onafhankelijke en objectieve manier. Het bedrijf wil zo een bijdrage leveren aan een duurzamere ontwikkeling van de maatschappij. Ze doen dit zowel vanuit een ecologisch en sociaal standpunt als met betrekking tot de voedselveiligheid. Ook ALDI wordt gecontroleerd door TÜV Nord Integra BE-BIO-02 .

tuv-nord-com

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Fairtrade-producten

Fairtrade

Als Fairtrade-winkelier steunt ALDI eerlijke handel en helpen we het leven van producenten te verbeteren.

Meer
Duurzame cacao

Duurzame cacao

ALDI is pro duurzame cacaoteelt en wil ook de omstandigheden van de cacaoboeren verbeteren. Zo doen we dit.

Meer
Vrouwelijke klant bekijkt ATC-code van ALDI-product – Traceerbaarheid en transparantie bij ALDI België

Transparantie en traceerbaarheid

Dankzij de ALDI Transparency Code (ATC) ontdek je snel de herkomst van onze producten. Als dat niet handig is!

Meer
Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

Het belang van dierenwelzijn bij ALDI. Zo zetten we ons hiervoor in.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch