1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Eendenborstfilet met groene groenten, pompoenpuree en rodewijnsaus

Eendenborstfilet met groene groenten, pompoenpuree en rodewijnsaus

Gemakkelijk

45min.

4 Porties
2 eendenborstfilets
4 dl wildfond
0,5 dl Rode wijn
600 g pompoenvruchtvlees
0,25 groene kool
400 g spruiten
200 g sperziebonen
2 sjalotten
1 teentje look/knoflook
enkele takjes peterselie
enkele takjes tijm (vers)
0,5 l volle melk
2 eetlepels melkerijboter
1 eetlepel braadmargarine
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal de eendenborstfilets uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast. Haal de eendenborstfilets een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zet een pot op het vuur met de melk en de pompoen en vul verder met water tot de pompoenstukken onder staan. Kook de pompoen in ongeveer 20 minuten zacht. Giet af en houd een beetje kookvocht bij. Mix de pompoen glad. Voeg één eetlepel boter toe en eventueel wat kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Bak de eendenborstfilets eerst krokant op de vetkant gedurende ongeveer vier minuten. Draai het vlees om en korst de andere kant ook ongeveer vier minuten. Schik de filets in een ovenschaal en gaar nog negen minuten verder in de oven. Haal de filets uit de oven en laat ongeveer negen minuten rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden.
Maak de groenekool, spruiten en bonen schoon.
Blancheer de groenten apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Snijd de groenekool in reepjes.
Zet een pan op het vuur met een beetje braadmargarine en bak de groenten nog kort even op. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de saus. Pel hiervoor de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Bak de sjalotten en de knoflook kort glazig in een beetje boter. Blus met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen en giet er dan de wildfond bij. Voeg de tijm toe en de stengels van de peterselie en laat inkoken tot de helft. Zeef de saus en bind met een beetje boter. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de eendenborstfilet in plakjes van ongeveer één centimeter dik en geef er de pompoenpuree, de spruitjes, de sperziebonen en de groenekool bij. Werk af met enkele takjes peterselie en de saus.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch