1. Startpagina
  2. Inspiratie
  3. Kerst
  4. Zelf kerstversiering maken

Zelf kerstversiering maken: de leukste knutselideetjes voor de eindejaarsperiode

Van zelfgemaakte kerstboompjes tot je eigen kerstballen of rendier: de leukste kerstversiering maak je zelf deze kerst! Waar begin je? Hoe maak je zelf kerstballen? En wat is er allemaal mogelijk? Met deze ideeën krijg je de hele familie bij elkaar om samen te knutselen voor de kerstdagen. Want zelf kerstversiering maken doe je natuurlijk ook gezellig met de kinderen!

zakjes vol met chique kerstcadeaus

1. Kerstboompjes van vilt

Zelf een kerstboompje knutselen? Dat kan! Met stukjes vilt maak je de allerleukste kerstfiguurtjes. Je kan ze vrij simpel houden: knip platte figuurtjes uit en beplak ze met glitters. Voor de wat oudere kinderen is het ook leuk om eens 3D te werk te gaan en er écht iets spectaculairs van te maken. Denk aan een kerstboom of kerstbal, met mooie versieringen natuurlijk.

zakjes vol met chique kerstcadeaus

2. Feestelijke wc-rolfiguren

Lege wc-rollen weggooien? Voorlopig even niet meer! Spaar wc-rollen op en gebruik ze voor het volgende knutselproject met je hele gezin. Rond de eindejaarsperiode kan je dan helemaal losgaan: van iedere wc-rol maak je een ander figuur, zoals een kerstman, een rendier, een sneeuwman, een elf of misschien zelfs een kerstgrinch! Met wc-rollen als basis kan je als creatieveling alle kanten op.

zakjes vol met chique kerstcadeaus

3. Kerstversiering op een stokje

Kerstfiguren op zich zijn misschien een beetje saai. Wat wél leuk is, is een verzameling kerstfiguren op een stokje! Denk aan saté- of ijsstokjes, maar ook takjes uit de natuur kunnen gebruikt worden. Met deze kerstfiguren op stokjes kan je een leuk theaterstuk opvoeren of je kan er gewoon mee spelen. Uitgespeeld? Dan ‘prik’ je de figuren in het dessert of in een plant op de vensterbank.

zakjes vol met chique kerstcadeaus

4. Alternatieve kerstboom

Is het gezin teleurgesteld dat er dit jaar geen kerstboom in huis komt? Dan is het leuk om samen een alternatieve kerstboom in elkaar te knutselen. Feestvreugde gegarandeerd! Kies jij voor een kleine boom van kurk of een grote doe-het-zelfboom van takken, touw en natuurlijke materialen? Hoe jouw boom er ook uitziet: doordat je hem zelf gemaakt hebt, is hij eigenlijk altijd goed. Bekijk onze tips voor het maken van een alternatieve kerstboom.

Lees ook:

zakjes vol met chique kerstcadeaus

5. Kerstballen

Geen kerst zonder zelfgemaakte kerstballen, toch? Het is misschien het meest logische knutselproject dat je deze kerst met de kinderen in elkaar knutselt en zeker niet saai! Eigen kerstballen zorgen voor een originele boom én een leuke knutselmiddag. Vooral wanneer je met z’n allen samenwerkt, heb je in één middag alle versieringen voor de kerstboom bij elkaar.

Lees ook:

zakjes vol met chique kerstcadeaus

6. Een kerstboom vouwen van een servet

Een kersttafel versieren hoeft helemaal niet duur te zijn, want een groot deel van de versieringen maak je gewoon zelf, of nog leuker: samen met het gezin, familie of vrienden. Het zal kerst dit jaar extra gezellig maken. We beginnen met een simpel stappenplan, waarin we uitleggen hoe je heel makkelijk een kerstboom vouwt van jouw servetten.

Lees ook:

zakjes vol met chique kerstcadeaus

7. Het feestmenu

Wat hulp nodig bij het voorbereiden van al het lekkers dat op tafel zal verschijnen met de eindejaarsperiode? Kinderen zijn de ideale souschefs om jou te helpen! Want als ze genoeg geknutseld hebben zijn er nog tal van andere kerstversieringen die ze kunnen maken. Bijvoorbeeld de garnering van het dessert, de pralines of de welkomstmocktail. Je kan het zo gek niet bedenken, of kinderen gaan er met plezier mee aan de slag.

divider

Najaarsmagazine

Voordelig tafelen met lekkere hapjes, heerlijke gerechten en een bijpassend glaasje wijn? Daarvoor moet je in ons magazine zijn!

Meer

Feestmagazine

Van lekkere hapjes tot een verrukkelijk hoofdgerecht en heerlijke desserts: laat je inspireren voor je betaalbare feestmenu door onze eenvoudige recepten en slimme tips.

Meer

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch