1. Startpagina
 2. Inspiratie
 3. Kerst
 4. De 4 leukste alternatieve kerstbomen

De 4 leukste alternatieve kerstbomen om zelf te maken

Wil jij eens iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? Reken maar dat je met deze ideeën genoeg inspiratie opdoet om de traditionele kerstboom te vervangen voor een betaalbaar en duurzamer alternatief. Ontdek tips voor hoe je low budget de kerstsfeer in huis haalt en met de feestdagen ook nog eens origineel voor de dag komt. Met onze do it yourself-tips kun je creatief aan de slag en jouw woonkamer helemaal naar eigen wens inrichten.

diy kerstboom

De alternatieve DIY-kerstboom

Creatievelingen halen hun hart op bij deze alternatieve do it yourself-kerstboom. Dit unieke exemplaar is gemaakt van takjes, touw en natuurlijke materialen. Een goedkope oplossing om toch het fijne kerstgevoel in huis te halen. Verzamel tijdens een boswandeling zoveel mogelijk takjes en dennenappels (hoe meer keuze, hoe beter!). De boom versieren kan al heel simpel met stukjes gedroogde sinaasappel, kaneelstokjes en chocolaatjes.

Zo maak je low budget een DIY-kerstboom:

 1. Breek de takjes van klein naar steeds groter.
 2. Knoop twee touwtjes van elk ongeveer een meter aan elkaar.
 3. Leg het touw in een driehoek met de punt naar boven.
 4. Werk van boven naar beneden en start het met vastmaken van het kleinste takje bovenaan.
 5. Plaats om de 10 centimeter een steeds groter takje.
 6. Versier de takken met winterse accessoires die je er met touwtjes aanhangt.
houten kerstboom

De alternatieve houten kerstboom

Ben jij op zoek naar een creatieve lookalike van de traditionele kerstboom? Denk dan eens aan deze alternatieve houten kerstboom. Eenvoudig zelf in elkaar te zetten en ook nog eens goed voor de portemonnee! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit mooie, houten exemplaar in elkaar tovert.

Tip: Wil jij de alternatieve houten kerstboom opfleuren? Pak dan je penselen erbij en verf het hout in kerstige kleuren als groen, rood en goud. 

Zo maak je deze houten kerstboom:

 1. Wat heb je nodig? Hout, secondelijm en een houtzaag. 
 2. Zaag het hout in verschillende maten, afhankelijk van hoe groot jij de alternatieve houten kerstboom wilt hebben.
 3. Bevestig de houten blokken met secondelijm aan elkaar, werk van onder naar boven. 
 4. Versier de punt van de boom met een mooie kerstster.

 

kerstboom van kurken

De alternatieve kerstboom van kurken

Wijnliefhebbers opgelet: hoe leuk is deze kerstboom van kurken?! Als je zelf niet genoeg kurken in huis hebt, trommel dan je vrienden, familie en buren op en verzamel zoveel mogelijk kurken van verschillende wijnen en champagnes. Het liefst de kurken die gepopt zijn tijdens een mooi moment, zodat je hiermee écht de warme herinneringen in huis haalt. Hoe hoger de boom, hoe opvallender jouw eyecatcher. Plak de boom op een karton of haal er een lintje doorheen om hem op te kunnen hangen. En zo zie je maar weer: geweldige feestdagen hoeven niet duur te zijn. 

Alternatieve kerstboom

De alternatieve kerstboom van ALDI

Het zijn de lichtjes die de kerstsfeer uitstralen, maar die zijn vaak ook het duurste. Gelukkig hebben we daar een goedkope oplossing voor. Speciaal voor de feestdagen hebben we lichtslingers in ons assortiment opgenomen. Die zijn tijdens de feestdagen tijdelijk beschikbaar. En zoals je van ons gewend bent, hangt daar een betaalbaar prijskaartje aan. Versier vazen, lampen en accessoires met kerstverlichting. Dat is een leuk en goedkoop alternatief voor de traditionele kerstboom.

divider

Najaarsmagazine

Voordelig tafelen met lekkere hapjes, heerlijke gerechten en een bijpassend glaasje wijn? Daarvoor moet je in ons magazine zijn!

Meer

Feestmagazine

Van lekkere hapjes tot een verrukkelijk hoofdgerecht en heerlijke desserts: laat je inspireren voor je betaalbare feestmenu door onze eenvoudige recepten en slimme tips.

Meer

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch