Ons eindejaar, lekker betaalbaar

Alles voor een heerlijke herfst

Handige tips en weetjes over onze herfstproducten

TVC Herfst

Herfst! Tijd voor vallende bladeren, fikse regenbuien terwijl jij gezellig binnen zit en … geniet van de stuk voor stuk verse producten van ALDI natuurlijk!

Met onze verse producten dragen we graag ons steentje bij aan jouw favoriete herfstbereiding. Jonagoldappelen voor in een appeltaart, verse pompoensoep, stoofpotjes, ovenschotels,…

Ontdek hier al onze tips en weetjes over jouw favoriete herfstproducten. Wat als je gerecht te zout is? Hoe maak je je kip krokant? Hoe kun je best een pompoen schillen? We bieden een antwoord op al jouw vragen!

Herfstrecepten

Tips over onze verse groenten

Heerlijk knutselen met de biopompoen

pompoen na het koken
  • Schil je pompoen na het koken
    Een pompoen schillen hoeft geen gevecht te zijn als je je pompoen stoomt vóór je hem begint te schillen. Verwijder het hoedje met de steel en schraap de pitten er langs deze opening uit. Leg je pompoen op een ovenvaste schotel en schuif die 15 minuten in de oven op 180 °C. Vergeet vooral niet om drie glazen water in de ovenschotel te gieten, want anders wordt je pompoenvlees te zacht, wat het schillen opnieuw lastig maakt.
  • Gebruik je pompoenpitten in granola
    Pompoenpitten weggooien, da’s zonde. Maak er in plaats granola van! Begin met wat havervlokken, voeg hier geroosterde pompoen- en zonnebloempitten aan toe, samen met wat lijn- en sesamzaad. Giet er een portie yoghurt overheen en je hebt een gezond ontbijt om van te smullen! Alle ingrediënten zijn immers rijk aan fosfor, magnesium, zink en daarbij een bron van kalium, ijzer en vezels. Deze granola is dus voedzaam, gezond en gemakkelijk zelf te maken!
  • Tover je pompoen om in een kat of vleermuis
    Een heerlijk knutselprojectje om samen met je kinderen uit te voeren. Schilder eerst je pompoen zwart. Het is best mogelijk dat je meerdere lagen moet schilderen voor de pompoen helemaal zwart is. Teken vleugels, oren, staart,... op een stuk karton dat je daarna overschildert.  Knip ze uit en versier ze met witte stift. Maak kleine gaatjes in je pompoen waar de oren in passen. Plak de oren ook vast met hete lijm om te zorgen dat ze zeker op hun plek blijven zitten. Doe dit ook voor de staart, vleugels … Plak dan nog de ogen, mond en snorharen op de pompoen en je zelfgemaakte halloweenpronkstuk is helemaal klaar!

Lekkere soep van pastinaak

pompoen na het koken



  • Natuurlijke bron van vitamine C en potassium
    In tegenstelling tot zijn populairdere neefje de wortel is de pastinaak een natuurlijke bron van vitamine C en kalium. Dat wil zeggen dat de pastinaak bijdraagt tot het behoud van een goede werking van het zenuwstelsel.”
  • Maak soep van je pastinaaktoppen
    Pastinaaktoppen zijn heerlijk om te verwerken in een lekkere soep. Fruit een ui, voeg je pastinaaktoppen toe, samen met een ongeschilde courgette. Zet dit alles onder water en breng op smaak met peper en zout. Laat de groenten ongeveer een kwartier koken, daarna zijn ze zacht genoeg om gemixt te worden. Serveer met een beetje room of wat parmezaankaas. Hmmm, het ruikt heerlijk!

Creatief met knolselder

pompoen na het koken
  • Knolselder, goed voor je darmen en je cholesterol

    Knolselder bevat veel vitamine K en is een bron van kalium. Als je het rauw eet, dan haal je er bovendien een goede dosis vitamine C uit.  Wist je dat deze vitaminen en mineraal allemaal invloed hebben op verschillende lichaamsstructuren? Zo zorgt o.a. vitamine K voor het behoud van sterke botten; kalium voor een gezonde werking van de spieren en vitamine C voor de normale collageenvorming bij bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tanden en tandvlees. En daarnaast is knolselderij nog een bron van vezels! Meer knolselderij eten is de boodschap, want deze groente is dus erg gezond!
  • Maak zelf selderijzout
    Selderijzout geeft net dat beetje extra smaak aan je gerechten. Het past ook goed bij bijvoorbeeld kaas- of salamiblokjes tijdens het aperitief. Je kunt selderijzout kopen in de winkel, maar eigenlijk is het heel eenvoudig zelf te maken. Het bevat namelijk maar twee ingrediënten: zout en selderijblaadjes. Gebruik hiervoor de bladeren bovenop de knolselder. Droog ze, vermaal ze daarna tot poeder en voeg ze bij het zout. Klaar!
  • Knolselderconfituur
    Op zoek naar eens een variant op steeds maar weer diezelfde aardbeien- of rodevruchtenconfituur? Probeer dan deze knolselderconfituur. Laat de selder een halfuur koken tot hij mooi zacht is. Voeg er 500 gram suiker en het sap van een citroen bij. Meng alles goed door elkaar en laat minstens een uur rusten, terwijl je af en toe eens roert. Breng alles dan opnieuw aan de kook en laat het mengsel gedurende een kwartier indikken. Daarna giet je de nog warme confituur over in potten, die je hermetisch afsluit. Die plaats je in de koelkast. Eenmaal afgekoeld, kun je smullen van een lekkere boterham met zelfgemaakte knolselderconfituur!

Lekker gezond met de biocourgette

pompoen na het koken
  • Het perfecte groente-idee voor kinderen!
    Spaghetti, het is een favoriet van veel kinderen. En wij hebben de perfecte tip voor jou om er stiekem nog meer groenten aan toe te voegen. Vervang de helft van de traditionele pastaslierten eens door courgettespaghetti! Voeg er dan wat pesto en gegrilde tomaten aan toe en je krijgt een heerlijk spaghettigerecht boordevol groenten. Wedden dat je kinderen het nog lekkerder zullen vinden dan gewone spaghetti?
  • Courgettebrood met pure chocolade
    Bij courgette denk je vooral aan hartige gerechten, zoals courgettesoep of gevulde courgettes. Wij introduceren vandaag een verrassend idee: courgettebrood met pure chocolade. Jazeker, een zoet gerecht! Waag je eens buiten de grenzen van het gekende. Meng 200 gram bloem met een lepel bakpoeder en een half kopje cacao. Klop in een andere kom de eieren samen met 375 ml zure room, een kopje bruine suiker en 125 ml koolzaadolie. Eventueel kun je hier ook wat vanille-extract aan toevoegen. Rasp de courgettes tot je twee kopjes vol hebt. Roer dit eronder, samen met wat chocoladeschilfers. Voeg er dan het mengsel met de bloem bij. Giet alles in een cakevorm, versier met nog wat extra chocoladeschilfers en plaats de cakevorm gedurende een uur in een voorverwarmde oven van 180 °C. Nog even afkoelen en dan kun je je smaakpapillen verwennen met dit verrassende gebak.

Tips en weetjes over ons vers fruit

Veelzijdige Jonagoldappels

pompoen na het koken
  • Appels halen het teveel aan zout uit je gerecht
    Ben je aan het koken en heb je per ongeluk te veel zout bij je groenten of vlees gedaan? Geen nood, je hoeft niet opnieuw beginnen om te zorgen dat je meer smaakt dan enkel zout! Voeg simpelweg enkele schijfjes appel toe aan je gerecht. Die zullen het teveel aan zout absorberen. Een tiental minuutjes later kun je ze er alweer uithalen en voilà, een gerecht zonder te veel zout!
  • Bak chips van appelschillen
    Appelschillen over? Zonde om ze weg te gooien! Maak er in plaats daarvan lekkere appelchips van! Strooi een beetje citroensap en kaneel over de appelschillen uit. Meng alles goed door elkaar, zodat er overal evenveel zit. Leg dan de schillen naast elkaar op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 100 °C. Twee uur later heb je heel originele appelchips om aan je gasten te presenteren. Of om helemaal zelf op te smullen natuurlijk!
  • Pompoensoep met appel: heerlijk origineel
    Als je met appels wil koken, dan denk je vast meteen aan zoete bereidingen, zoals appeltaart, appelflap, appelbeignet … Maar wist je dat appels ook erg goed in hartige gerechten kunnen passen? Probeer bijvoorbeeld eens appel-pompoensoep uit! De appel geeft deze smeuïge soep een frisse  en originele toets. Daar kun je vast mee scoren als voorgerecht tijdens een feestmaal. Of gewoon zo, bij de boterhammen. Smakelijk!

Weetjes over ons vers vlees

Handig aan de slag met kipfilet

pompoen na het koken
  • Zo maak je kippenvlees nog zachter!
    Kip is uit zichzelf vaak al lekker mals, maar droogt ook makkelijk uit. Dit is heel gemakkelijk te vermijden. Wil je weten hoe je kunt zorgen dat kip altijd zo mals is dat ze smelt in je mond? Simpel! Marineer je kip voor je ze bakt in wat yoghurt. Yoghurt bevat melkzuur, dat het vlees niet alleen heerlijk zacht maakt, maar ook voor een neutrale basissmaak zorgt, waarna je de kip naar believen kan bijkruiden.
  • Hoe krijg je je kip mooi goudbruin? Met mayonaise!
    Als je je kip mooi goudbruin wil krijgen, smeer ze dan voor het braden in met mayonaise. Het vet in de mayonaise zal ervoor zorgen dat de kippenhuid lekker krokant en goudbruin wordt. Door de dikke textuur hoef je het vlees niet meer met vocht te overgieten of in een ander jasje te stoppen. Je kip wordt vanzelf lekker mals en sappig vanbinnen en krokant en goudbruin van buiten. Smakelijk!
  • Hak kippenwit fijn met een handmixer
    Het wit van een gebakken kip versnijden, het is een hele klus als je het met de hand moet doen. Versnijd daarom de kip voortaan met een handmixer. Zo gaat het veel makkelijker en sneller. Versnijd het vlees liefst als het nog warm is, dan gaat het nog vlotter!

Heerlijk verse vleesballetjes

pompoen na het koken
  • Hou je handen proper terwijl je balletjes rolt
    Als je balletjes rolt, bevochtig je handen dan vooraf even met wat water of olie. Dan glijdt het gehakt zo van je vingers af. Jij kunt rustig balletjes blijven rollen zonder dat het gehakt aan je handen blijft plakken!
  • Maak balletjes van gelijke grootte
    Zelfgemaakte gehaktballetjes, hmmm! Maar hoe zorg je dat die balletjes allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben, zodat ze ook in dezelfde tijd gaar worden? Met een ijsschep! Meet de hoeveelheid gehakt af door het op te scheppen in de ijsschep. Daarna rol je het tussen je handen tot een mooi balletje. Zo worden alle balletjes even groot! Of even klein, het is maar wat je zelf het liefst hebt 😉
  • Gehaktballen in verrines
    Gehaktballen hoeven niet altijd groot te zijn. Probeer onze mini-rundergehaktballetjes op een bedje van kruidenkaas of in combinatie met avocadomousse en koriander. Lamsgehaktballetjes gaan dan weer goed samen met komijn. Alles wordt lekker feestelijk in een klein glaasje gepresenteerd. Een ideaal hapje voor groot en klein!

De lekkerste tips voor onze everzwijn steak

pompoen na het koken
  • Drie manieren om everzwijn te marineren
    Lekker, everzwijn! Maar welke marinade past er nu het best? Wij konden niet kiezen, daarom geven we je maar liefst drie opties om uit te proberen! Je kunt je everzwijn marineren in rode wijn, in citroen en Provençaalse kruiden of in mosterd, honing en knoflook. Welke vind jij het lekkerst?
  • Welke wijn bij everzwijn?
    Bij wild past uiteraard een lekker glas rode wijn. Maar welke moet je kiezen? De klassieker is uiteraard een stevige, volle Bordeaux. Maar je kunt ook voor een iets originelere combinatie gaan. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een Madiran gedacht? Dit is een wijn uit het zuidwesten met uitgesproken tannines die uitstekend samengaat met everzwijn. Ook Italiaanse wijnen behoren zeker tot de mogelijkheden. Een Montepulciano d’Abruzzo met een aroma van kers en gekruide noten bijvoorbeeld. Ze zijn allemaal lekker bij everzwijn, probeer maar!

Heerlijk malse varkenskotelet

pompoen na het koken
  • Maak je varkenskotelet malser met bier
    Wil je een malsere varkenskotelet? Kook hem dan met bier! Schroei het vlees eerst langs beide kanten dicht. Giet er daarna een kleine hoeveelheid bier overheen, zodat je varkenskotelet erin kan marineren. De enzymen in het bier helpen de taaie vezels in het vlees af te breken, waardoor het malser en smakelijker wordt. Aan tafel!
  • Maak bouillon van de botten van je varkenskotelet
    De botten van een varkenskotelet kun je niet opeten, maar gooi ze niet zomaar weg! Trek er in plaats eens een stevige bouillon van. Die kun je gebruiken als basis voor soep of stoofpotjes of je maakt er risotto mee. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Meer over onze verse groenten

Verse groenten

Bio, lokaal geteeld, seizoensgebonden … Ons assortiment groenten is lekker uitgebreid en wordt steeds duurzamer. Zo is de keuze voor gezond nóg makkelijker.

Meer over onze verse groenten
Meer over ons verse fruit

Vers fruit

We gaan voor puur natuur. Daarom blijft ons aanbod biologisch, lokaal geteeld en seizoensgebonden fruit groeien. Zo kan jij genieten van superverse en steeds vaker duurzame lekkernijen. Wist je bovendien dat we alsmaar meer fruit per stuk verkopen?

Meer over ons verse fruit
Meer over ons verse vlees

Vers vlees

Topkwaliteit hoeft niet duur te zijn. Daarom breiden we ons aanbod uit met vers vlees uit België. Smul van ons vaste assortiment of van onze tijdelijke aanbiedingen, zoals barbecuevlees in de zomer.

Meer over ons verse vlees
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze verse producten hebben we steeds meer aandacht voor onze impact op de natuur en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, gezondheid en dierenwelzijn.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Onze duurzame producten en initiatieven

Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen

Verpakkingen vormen een groot deel van onze afvalberg. Daarom hechten we veel belang aan het vermijden, hergebruiken en recycleren van verpakkingen.

Meer
Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden

Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden

De mensen die onze producten maken, zijn even belangrijk als onze producten zelf. Daarom streven we naar faire en ethische arbeidsvoorwaarden.

Meer
Onze strijd tegen voedselverspilling

Onze strijd tegen voedselverspilling

Als grote winkelketen vinden we het belangrijk om verantwoord om te gaan met voedsel. Ontdek hier hoe we dat doen.

Meer
Gezondere en evenwichtigere producten

Gezondere en evenwichtigere producten

Eet gezonder dankzij de voedingswijzers en Nutri-Scores op onze producten. Bekijk hier hoe dat in zijn werk gaat.

Meer

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Datumselectie *

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.
div>

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.