Duurzame thee

Duurzame thee

 Duurzame thee

De grootste theeproducerende landen zijn China, India, Kenia en Sri Lanka. Wereldwijd werken miljoenen mensen op theeplantages. Belangrijke uitdagingen voor thee producenten zijn zaken als plattelandsvlucht, arbeidsomstandigheden, het gebruik van pesticiden en klimaatverandering.

Er zijn verschillende theesoorten zoals zwarte, groene of witte thee. Deze worden gemaakt van de bladeren, bladknoppen en stengels van de theeplanten Camellia sinensis en Camellia assamica. Daarnaast kunnen ook vruchten, kruiden en andere plantendelen als thee worden gedronken (bv kamille, munt, ..). In de volksmond worden deze ook thee genoemd.

Onze inspanningen

95 %

Alle thee in onze eigenmerk thee producten dienen duurzaam gecertificeerd te zijn. Voor groene, zwarte, witte thee en Rooibos eisen we dat 100% van de grondstoffen gecertificeerd is. Voor kruiden- en vruchtenbestanddelen eisen we minstens 50% certificatie.

We aanvaarden enkel Fairtrade, Rainforest Alliance en het EU Biolabel.

Ons vast assortiment

Onze partners

 Rainforest alliance logo

Rainforest Alliance Certified™

Het Rainforest Alliance Certified-keurmerk staat voor producten die op een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd zijn. Het keurmerk met de groene kikker wordt aangebracht op o.a. thee, koffie, cacao en bananen. De grondstoffen zijn afkomstig uit boerderijen die aan de strenge, onafhankelijke normen van het Sustainable Agriculture Network (netwerk voor duurzame landbouw) voldoen. Dit keurmerk werd in het leven geroepen voor het behoud van in het wild levende dieren en planten, de bescherming van de bodem en gewassen en voor het welzijn van arbeiders, hun families en de lokale gemeenschappen – voor betere levensomstandigheden.

 Fairtrade Belgium logo

Fairtrade

ALDI is een vaste partner van Fairtrade. Deze organisatie werkt met een systeem voor internationale handel dat zorgt voor meer rechtvaardigheid, respect en gelijkheid. In plaats van de symptomen van armoede aan te pakken, spitst het principe “trade, not aid” zich toe op één van de belangrijkste oorzaken ervan: de werking van internationale handel.

Het Fairtrade-systeem plaatst alle betrokkenen op gelijke voet: de producenten die zich hebben georganiseerd in netwerken, de industrie, de bedrijven, de consumenten, de overheid en het maatschappelijk middenveld. Naast een leefbaar inkomen zet Fairtrade zich in voor gelijke kansen, een beter milieu en toegang tot gezondheidszorg.

 EU-biolabel logo

EU Biolabel

Het EU Biolabel wordt uitsluitend aangebracht op levensmiddelen die volgens de strenge richtlijnen van de Europese Unie voor minstens 95 procent uit de gecontroleerde biologische landbouw stammen. Bioproducten bevatten geen sporen van gentechnologie, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen en mogen niet met synthetische plantenbeschermingsmiddelen behandeld worden. De gecertificeerde biologische landbouwbedrijven worden jaarlijks door onafhankelijke experten gecontroleerd.

Interessante bijlagen

Zet met ons nog meer stappen richting duurzaamheid

Het klimaatplan van ALDI

ALDI’s klimaatplan

Via deze concrete maatregelen zet ALDI zich in voor het klimaat.

Meer
Duurzame koffie

Duurzame koffie

Zo wil ALDI de werk- en leefomstandigheden van koffieboeren beschermen.

Meer
Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om voor een brede groep klanten verantwoorde, betaalbare en gezonde levensmiddelen toegankelijk te maken. Wij steunen ook projecten die bijdragen aan gezondheid in de samenleving.

Meer
Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden

Veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden

De mensen die onze producten maken, zijn even belangrijk als onze producten zelf. Daarom streven we naar faire en ethische arbeidsvoorwaarden.

Meer
Vandaag voor morgen

Bij de productie, de verwerking en het transport van onze producten hebben we steeds aandacht voor onze impact op de natuur, de mens en de maatschappij. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid op en zijn dagelijks bezig met thema’s als milieuvriendelijkheid, faire arbeidsvoorwaarden, gezonde voeding en duurzame verpakkingen.

Want vandaag gaan we voor een betere toekomst. Vandaag gaan we voor morgen.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch