1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Vleesgerechten
  4. Braadkip met botersausje, krieltjes en verse sla

Braadkip met botersausje, krieltjes en verse sla

Gemakkelijk

70min.

2 Porties
1 braadkip
500 g krielaardappelen
1 krop sla
400 g tomaatjes geel/rood
150 g halfvolle boter
1 citroen
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
enkele sprietjes bieslook
scheutje olijfolie
een snuifje peper
een snuifje zout
5 EL mayonaise
Recept mailen
Verwarm de oven op 180 °C. Snijd de citroen in vieren. Halveer de krielaardappelen.
Steek de citroenpartjes, takjes tijm en rozemarijn in de kip. Kruid de kip langs binnen en buiten met peper en zout. Smelt de boter en wrijf de kip hiermee in.
Leg de kip in een grote ovenschaal en plaats 40 minuten in de oven. Bestrijk de kip om de 10 minuten met de boter en het braadvocht. Dat zorgt voor een mooi bruin kleurtje. Voeg na 20 minuten de krielaardappelen toe bij de kip aan de ovenschaal. Blijf de kip om de 10 minuten bestrijken met boter en braadvocht.
Was ondertussen de sla en scheur ze in stukken. Snijd de tomaten in maantjes. Dresseer samen in een grote kom. Kruid naar wens met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Snijd de bieslook fijn en meng onder de mayonaise. Haal de kip uit de ovenschaal en serveer samen met de krieltjes en de salade. Gebruik de mayonaise als dipsaus.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch