1. Startpagina
  2. Herfst
  3. Lamssteak met pistachekruidenkorst, crème van wortel en rodewijnsaus

Lamssteak met pistachekruidenkorst, crème van wortel en rodewijnsaus

Moeilijk

65min.

Bereidingstijd

Ingrediënten 4 Porties

4 lamssteaks
75 g pistachenoten
300 g wortelen
400 ml rioja gran reserva 'epulum'
750 g aardappelnootjes
0,5 citroen
40 g paneermeel
1 dl room
3 eetlepels culinaire olijfolie
100 g artisanale zachte boter
1 blokje vetarme runderbouillon
1 eetlepel Dijon mosterd
5 takjes tijm
5 takjes peterselie
2 sjalotten
2 teentjes look/knoflook
1 snuifje peper
1 snuifje zout

Bereiding

Laat de lamssteaks vooraf ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp wat zeste van de citroen.
Pel een teentje knoflook en snipper fijn.
Verwijder de harde schil van de pistachenoten.
Rits de blaadjes van 3 takjes tijm los.
Verwijder de steeltjes van 4 takjes peterselie.
Doe de citroenzeste, knoflook, pistachevruchten, tijm en peterselie in een blender en mix fijn.
Smelt 25 g boter in de microgolfoven. Laat de boter niet bruin worden.
Meng samen met het paneermeel door het pistachemengsel.
Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
Laat 1 eetlepel olijfolie goed heet worden in een pan.
Bak elke kant van de lamssteaks in een paar minuten bruin.
Doe de rest van de olijfolie in een braadslee.
Breng het lamsvlees op smaak met peper en zout.
Smeer de bovenkant in met de mosterd.
Bestrijk dezelfde kant met het pistachemengsel.
Leg het vlees met de pistachekorst naar boven in de braadslee.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Schil ondertussen de wortelen.
Hou er twee apart en snijd de rest in schijfjes.
Kook de hele wortelen iets langer dan de schijfjes.
Doe de schijfjes en de room in een blender en mix tot een egale massa.
Breng op smaak met peper en zout en zeef.
Doe de wortelcrème in een pot en bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
Pel het tweede teentje knoflook.
Pel de sjalotten en snipper fijn.
Smelt 25 g boter in een brede sauspan.
Fruit de knoflook, sjalotten en rest van de tijm.
Warm het water en voeg het bouillonblokje toe.
Giet samen met de wijn in de pan.
Laat de saus tot de helft inkoken.
Zeef de saus, voeg 50 g koude boterklontjes toe en roer goed.
Warm de saus nog even op en breng op smaak met peper en zout.
Warm de frituurpan voor op 175 °C.
Frituur de aardappelnootjes 3 à 4 minuten.
Haal het vlees uit de oven en snijd in sneetjes.
Dresseer de wortelcrème op de borden en leg er het vlees op.
Giet er wat saus over.
Halveer de twee hele wortelen en verdeel over de borden.
Voeg telkens nog wat aardappelnootjes toe en werk af met peterselie.
ALDI-nieuwsbrief

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen
Gelieve het veld in te vullen

Gelieve het veld in te vullen

Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.