1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Hertenragout met gestoofde appeltjes, knolselderpuree en veenbessencompote

Hertenragout met gestoofde appeltjes, knolselderpuree en veenbessencompote

Gemakkelijk

45min.

4 Porties
1,2 kg stoofvlees van hert
6 eetlepels veenbessencompote
2 flesjes abdijbier
800 g aardappelpuree
400 g knolselder
4 sjalotten
1 teentje look/knoflook
enkele takjes tijm (vers)
enkele takjes peterselie
2 appels
enkele druppels citroensap
4 sneetjes peperkoek
2 eetlepels mosterd
1 dl volle melk
1 eetlepel fijne korrelsuiker
2 eetlepels tarwebloem
80 g melkerijboter
braadmargarine
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal het stoofvlees de avond voordien uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast. Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Zet een grote stoofpot op een matig vuur met de braadmargarine. Kruid het vlees met peper en zout en korst het stoofvlees.
Pel de sjalotten en het knoflookteentje en snipper fijn. Schep het vlees in een kookpot en stoof de gesnipperde sjalot in het braadvet van het vlees.
Voeg enkele takjes peterselie en tijm bij het vlees.
Zet de pot met het vlees op een zacht vuur en bestrooi met de bloem. Roer en laat de bloem kort meebakken.
Blus met het abdijbier. Besmeer de sneetjes peperkoek met de scherpe mosterd. Leg de peperkoek met de mosterd op het vlees.
Zet het deksel op de pot. Stoof het vlees gaar op een zacht vuur gedurende twee uur tot het vlees zacht is en de saus ingedikt.
Schil de aardappelen en de knolselder en snijd in grove stukken voor de puree. Zet een pot op het vuur met de groenten en vul verder met water en een snufje zout. Kook gaar in 20 minuten. Giet af, laat nog even drogen op het vuur en stamp grof met een pureestamper. Giet de melk erbij en laat er 40 g melkerijboter in smelten. Meng nogmaals goed en breng op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de gestoofde appelen. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de appels in partjes en schik in een ovenschaal. Besprenkel met citroensap en leg er enkele klontjes melkerijboter op. Kruid met peper en gaar in de oven gedurende 25 minuten. Haal de appels even uit de oven, bestrooi met de suiker en laat nog een tiental minuten karamelliseren. Warm de veenbessencompote op.
Serveer het hertenstoofvlees met de knolselderpuree, de gestoofde appelpartjes en de veenbessencompote.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch