1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Everzwijnsteak met aardappelgratin en geroosterde pompoen

Everzwijnsteak met aardappelgratin en geroosterde pompoen

Gemakkelijk

50min.

4 Porties
4 everzwijnsteaks
4 stuks aardappelgratin
4 dl wildfond
2 aardappelen
1 pompoen
1 bosje witte raapjes
6 sjalotten
4 teentjes look/knoflook
2 sinaasappels
30 g tijm
20 g rozemarijn
1 dl rode porto
2 eetlepels honing
0,5 l room
0,5 l melk
1 eetlepel melkerijboter
1 eetlepel braadmargarine
2 eetlepels olijfolie
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal de everzwijnsteaks uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast. Haal de everzwijnsteaks een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de bodem van een ovenschaal in met een beetje olijfolie en schik er de aardappelgratin in. Bak de gratin dauphinois gaar en krokant in de hete oven gedurende 30 minuten.
Snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden met een lepel. Snijd 2 delen ongeschilde pompoen in kleinere stukken. Pel 4 sjalotten en een teentje knoflook en snijd doormidden. Schik de partjes pompoen, de sjalot en de knoflook in een ovenschaal en overgiet rijkelijk met olijfolie. Steek 10 g tijm en rozemarijn en enkele partjes sinaasappel tussen de groenten, kruid met peper en zout en laat 35 minuten garen in de oven.
Schil ondertussen de resterende pompoen en zet op het vuur met de helft van de melk en de helft van de room. Schil een aardappel, snijd in stukken en voeg toe voor een sterkere binding. Kruid met peper en zout en enkele takjes tijm. Kook de pompoen helemaal gaar. Giet af en mix fijn in de blender tot een oranje puree.
Schil de rapen. Gaar de helft 20 minuten in de oven met een beetje olijfolie, 5 g tijm, 5 g rozemarijn, peper en zout.
Zet de resterende rapen op het vuur met de overgehouden melk, room en een aardappel. Breng op smaak met peper, zout en rozemarijn en kook helemaal gaar. Mix de rapen tot een witte crème.
Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en melkerijboter en laat heet worden. Kruid de everzwijnsteaks royaal met peper en zout en schroei dicht aan beide kanten. Draai het vuur lager en bak nog enkele minuten aan beide kanten. Laat de everzwijnsteaks nog even rusten onder een vel aluminiumfolie vooraleer aan te snijden.
Gebruik de pan van het vlees om de saus te bereiden. Pel 2 sjalotten en een knoflookteentje, snijd in vieren en bak in de pan. Blus met de rode porto en roer de aanbaksels los. Laat de alcohol verdampen. Giet de wildfond erbij, voeg de tijm erbij en laat inkoken tot de helft. Knijp de honing in de saus, roer er een klontje ijskoude boter door en meng goed. Haal de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en houd warm.
Bak ondertussen de afgekoelde aardappeltjes krokant en goudbruin in wat hete boter. Bak de champignons even op in wat olijfolie met een knoflookteentje.
Snijd de everzwijnsteaks in plakken van één centimeter. Geef er de krokante aardappelgratin bij. Spuit toefjes van de pompoencrème en de rapencrème. Schik de geroosterde pompoen op het bord. Werk af met enkele takjes tijm en geef er de saus bij.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch