1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Hertensteak met spinazie en aardappelwedges

Hertensteak met spinazie en aardappelwedges

Gemakkelijk

70min.

4 Porties
400 g hertensteaks
300 g spinazie
800 g Nicola aardappelen
1 lente-uitje
1 teentje look/knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
1 theelepel Dijon mosterd
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel tijm
1 snuifje peper & zout
3 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels water
8 eetlepels olijfolie
Recept mailen
Haal de hertensteaks de avond voordien uit de diepvriezer en laat een nachtje ontdooien in de koelkast. Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappelen in de lengte in vieren en dep droog. Doe ze in een kom en overgiet met zes eetlepels olijfolie. Kruid met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en tijm.
Meng alles heel goed en leg de aardappelen op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Plaats in de oven gedurende 40 minuten. Schep de aardappelpartjes af en toe om.
Spoel de spinazie schoon. Pel en snipper de knoflook. Snijd de lente-ui in ringetjes. Dep het vlees droog en kruid met peper.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
Verhit één eetlepel olijfolie in een pan en bak het vlees rondom in ongeveer drie minuten op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat nog ongeveer drie minuten bakken. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat rusten.
Blus het braadvocht met de balsamicoazijn. Voeg de mosterd en het water toe en laat inkoken.
Stoof de lente-ui en de knoflook in één eetlepel olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak drie minuten mee. Kruid met zout en peper.
Snijd het vlees in sneetjes. Verdeel de spinazie over de borden. Leg het vlees erop en schep er wat saus overheen. Garneer met pijnboompitten. Serveer met de aardappelpartjes.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch