1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Hertensteak met gebakken stoofappel, veenbessensaus en witloof

Hertensteak met gebakken stoofappel, veenbessensaus en witloof

Gemakkelijk

45min.

4 Porties
4 hertensteaks
4 stronkjes miniwitloof
2 sjalotten
1 teentje look/knoflook
4 stoofappel
enkele druppels citroensap
enkele takjes peterselie
enkele takjes tijm (vers)
4 stuks gratin dauphinois
1 eetlepel fijne korrelsuiker
3 eetlepels veenbessencompote
4 dl wildfond
2 eetlepels boter
2 eetlepels braadmargarine
1 eetlepel olijfolie
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal de steaks de avond voordien uit de diepvries en laat een nacht ontdooien in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schik de gratins op een ingevette ovenschaal en bak gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
Snijd de harde kern uit de stronken witloof en snijd in de lengte in tweeën. Zet een pan op het vuur met een beetje boter en bak er het witloof in tot het gaar is. Kruid met peper en zout.
Zet een pot op het vuur met een beetje boter. Pel de knoflook en de sjalotten, snipper fijn en bak even aan in de hete boter. Giet er de wildfond bij. Voeg ook de peterselie en de tijm toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten inkoken. Haal de saus door een zeef en roer er de veenbessencompote onder. Breng verder op smaak met peper en zout.
Spoel de appels en snijd in partjes. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een halve cm. Besprenkel met het citroensap en bak de appelblokjes kort op in wat boter. Bestrooi met de suiker en laat kort karamelliseren.
Kruid de hertensteaks met peper en zout. Zet een grote pan op het vuur met een beetje olie en braadmargarine en laat smelten. Schroei de steaks aan beide kanten dicht in de hete boter gedurende 2 tot 3 minuten. Laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie vooraleer aan te snijden.
Snijd de steaks in fijne plakjes en schik op de borden. Serveer er het gestoofde witloof, de gekaramelliseerde appels, de gratin dauphinois en de veenbessensaus bij. Werk af met een beetje fijngesnipperde peterselie en serveer meteen.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch