1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Verse frangipanetaartjes

Verse frangipanetaartjes

Gemakkelijk

65min.

8 Porties
2 rollen bladerdeeg
5 eieren
250 g zachte boter (op kamertemperatuur)
290 g suiker
250 g amandelen
80 g bloem
200 g abrikozenconfituur
2 Koffielepel water
Recept mailen
VOORBEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Hak de amandelen fijn en maal daarna verder met een mixer tot poeder.
BEREIDING
Bekleed de taartvormpjes (diameter 10 cm) met het bladerdeeg. Snijd het overtollige deeg langs de randen af, maar bewaar voor de afwerking. Klop 1 ei los en bestrijk daarmee de randen. Houd de rest van het opgeklopte ei bij.
Knip uit een vel bakpapier cirkels even groot als de taartvormpjes en leg op het bladerdeeg. Leg er bakparels (of rijst) op en bak de vormen ongeveer 10 minuten voor.
Meng de boter met 250 g van de suiker en klop tot een romige massa.
Breek de overige eieren en roer onder de boter-suikermassa. Meng er ook het amandelpoeder en de bloem onder. Meng alles tot een homogeen deeg.
Haal de voorgebakken bladerdeeg uit de oven, verwijder het bakpapier en de bakparels (of rijst) en besmeer de bodem met een laagje abrikozenconfituur. Schep er het frangipanebeslag op.
Maak dunne linten met de restjes van het bladerdeeg en maak daarmee een ruitpatroon op de taartjes. Bestrijk de reepjes met het resterende losgeklopte ei. Zet de taartjes opnieuw in de oven en bak gedurende ongeveer 35 minuten.
Controleer met een metalen prikker of de taartjes klaar zijn.
Haal de taartjes uit de oven, haal uit de vormen en laat afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen het glazuur door de overige suiker in een blender of keukenmachine te mixen tot poedersuiker. Meng daarna de poedersuiker met een scheutje water tot een glad glazuur.
AFWERKING
Werk de taartjes af met het glazuur en laat even opstijven.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch