1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Desserts
  4. Luchtige rijsttaart met petit-beurrekoekjes

Luchtige rijsttaart met petit-beurrekoekjes

Gemiddeld

30min.

8 Porties
200 g petit-beurrekoekjes
80 g artisanale ongezouten boter
600 g rijstpap
150 g fijne korrelsuiker
250 g plattevolle
4 eieren
Recept mailen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een taartvorm met een vel bakpapier.
Plet de koekjes tot ze helemaal fijn zijn, ga er desnoods nog eens met de mixer door. Smelt de boter en meng onder de gemalen petit-beurrekoekjes tot de koekjes de boter helemaal opgenomen hebben. Verdeel het koekjesdeeg over de bodem van een taartvorm en druk heel goed aan. Bak de taartbodem 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
Bereid ondertussen de vulling. Scheid van 2 eieren de dooiers van de eiwitten en klop de dooiers met de suiker stijf. Meng er de rijstpap onder en tot slot de plattekaas. Klop 4 eiwitten tot sneeuw en schep heel voorzichtig onder de rijstpapmengeling.
Haal de taartbodem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen zodat de bodem hard wordt. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C. Schep de vulling voorzichtig in de taartvorm. Bak de taart nog ongeveer 40 minuten in de oven.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
Tip: Schep in het midden flink wat roomkaas (klop hiervoor de room met de suiker half op en schep de room voorzichtig onder de plattekaas). Plet de koekjes, schil of rasp zeste van de citroen en bestrooi de taart ermee.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch