Fondue, da’s gezelligheid troef. Samen aan tafel met wat kaarsjes en de heerlijke geur van gebakken vlees … Wat heb je nog meer nodig? Een betaalbare rekening misschien? Gelukkig denken we bij ALDI: hoe lager de prijs, olie-ver we het hebben. Deze pagina is jouw ultieme fonduegids vol betaalbare tips en inspiratie: van vlees en bijgerechten tot wijn en dessert. Smakelijk!
Het vlees is natuurlijk de ster van de avond. Maar de juiste bijgerechten tillen je fondue (en niet je rekening) naar een hoger niveau. Laat je inspireren en durf te combineren.
Onze huissommelier Lieve heeft een neus voor heerlijke combinaties. Serveer je een van haar suggesties bij je fondue, dat scoor je gegarandeerd bij je gasten. En dat voor wijn-ig geld!
Meer advies nodig? Dankzij de wijnwijzer vind je in enkele muisklikken de perfecte wijn bij je gerecht.
Hoeveel vlees of vis per persoon bij fondue?
Per volwassene voorzie je zo’n 300 g vlees of vis. Grote eters aan tafel? Dan mag het altijd wat meer zijn.
Wat heb je nodig voor je fondue?
✔️ 2 onmisbare ingrediënten: een fonduetoestel en onze heerlijke fondueschotel!
✔️ Olie of bouillon: voor 4 à 6 personen heb je 1 liter nodig. Gebruik je olie om het vlees in te garen, dan krijgt het een lekker bruin korstje. Kies bijvoorbeeld voor zonnebloemolie of arachideolie, die zijn bestand tegen hoge temperaturen. Bouillon zorgt voor een lichtere maaltijd met minder calorieën.
✔️ Lekkere bijgerechten om duimen en vingers af te likken.
✔️ Chocoladefondue als afsluiter van een geslaagde fondue-avond, daar smelten wij voor. Je hebt enkel chocolade, melk of slagroom nodig. En uiteraard wat fruit, koekjes en marshmallows om te dippen. Choco-laat het smaken!
Hoe warm moet de olie zijn?
Stel het toestel in op 180 °C. Zo voorkom je dat de olie te heet wordt en verbrand je het vlees niet.
Klik op de link hieronder om de YouTube-video te activeren. Na activering worden gegevens doorgegeven aan YouTube.
Hoe vermijd ik vervelende geurtjes?
Gooi het eens over een andere boeg en kies voor kaasfondue. Voor de perfecte kaasfondue neem je de helft harde kaas, een kwart oude kaas en een kwart schimmelkaas. Gelukkig hebben wij kaas gegeten van lage prijzen. Combineer bijvoorbeeld onze geraspte emmentaler met Brugge oud en gorgonzola. Reken op 200 g kaas per persoon.
Zo ga je te werk: Smelt de kaas in een fonduepan (speciaal voor kaasfondue!) of in een steelpannetje. Voeg wat droge witte wijn toe. Verwarm op een goed vuurtje en blijf roeren tot er blaasjes verschijnen. Zet het vuur zachter en kruid af naar smaak. Dat wordt smullen!
Tijdens eindejaar maakt onze leverancier heerlijke gourmet- en fondueschotels met het lekkerste Belgische kwaliteitsvlees. Elke dag snijden ze het vlees perfect op maat, paneren ze balletjes met de hand en controleren ze alle schotels nauwkeurig. Zo zet jij pure kwaliteit op je feesttafel. Neem snel een blik achter de schermen!
“De fondue- en gourmetschotels worden dagvers geleverd in je ALDI-winkel. Een balletje dat vandaag gerold wordt, kan morgen al op jouw fondueprikker zitten.”
Luc Vandevijver, Projectmanager Meat For You
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres