1. Startpagina
  2. Inspiratie
  3. Zelf kerstballen maken

Zelf kerstballen maken: 5 ideeën

All I want for Christmas… Is een kerstboom met mooie versieringen! Dit jaar wordt het versieren van de kerstboom éxtra leuk. We geven namelijk in dit artikel leuke tips over hoe je de kerstballen en decoraties zelf kan maken. Kerst is tenslotte een tijd om bij elkaar te zijn, dus neem de tijd om samen met de kinderen de mooiste kerstballen en andere kerstversiering te maken. 

zakjes vol met chique kerstcadeaus

Ijsstokjes-sneeuwvlokken

Met ijsstokjes maak je snel een prachtige versiering voor in de kerstboom. Maak twee kruisen van telkens twee ijsstokjes en kleef vast. Leg de kruisen op elkaar en draai en bovenste een kwart en plak beide kruisen samen. Voilà! Je hebt een echte sneeuwvlok of -ster. Beschilder de sterren in mooie kerstkleuren of beplak ze met glitters voor een tof effect. Ook leuk: allemaal verschillende kerstfiguren. Met ijsstokjes maak je gemakkelijk een kerstboom, rendier of kerstster! 

zakjes vol met chique kerstcadeaus

Gekleurde dennenappels als kerstballen

Oh dennenboom, oh dennenboom! Met echte dennenappels zijn de takken van je kerstboom écht wonderschoon. Extra leuk, want om deze kerstversiering te maken, ga je eerst gezellig in het bos dennenappels verzamelen. Daarna beplak je ze met leuke versieringen. Touwtje eromheen, ophangen en de boom is klaar voor Kerstmis! Heb je nog dennenappels over? Schilder ze dan rood, groen of goud, dat ziet er prachtig uit in jouw kerstboom. 

zakjes vol met chique kerstcadeaus

Kerstengel

Een kerstboom is eigenlijk niet compleet zonder kerstengel, vinden wij. Gelukkig maak je de mooiste kerstengel helemaal zelf. Vouw twee stukjes papier in rechte lijnen, zodat je een trapje krijgt. Druk met een naald een gaatje in het midden van een van de trappen zodat het midden bij elkaar gedrukt wordt en de uiteinden als een waaier uit elkaar staan. Dit zijn de vleugels. Lijm nu de onderkant van de vleugels op de andere waaier en je hebt een lichaampje. Rijg nu een mooie parel of kraal op de vleugels en jouw kerstengel is klaar!

zakjes vol met chique kerstcadeaus

Kerststerren

Naast kerstballen hang je ook prachtige kerststerren in de boom. Ook deze versiering maak je in allerlei verschillende kleuren met gekleurd papier, alhoewel het ook heel mooi kan staan om alleen maar wit papier te gebruiken en dat te versieren met zilveren of gekleurde glitters.

zakjes vol met chique kerstcadeaus

Kerstballen maken van papier

Wat dacht je van deze kerstballen van papier? In een paar stappen heb jij je zelfgemaakte kerstbal, compleet met versieringen, in de boom hangen. We leggen je stap voor stap uit hoe je deze originele kerstballen maakt.

divider

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch