1. Startpagina
 2. Inspiratie
 3. Kerst
 4. Een papieren kerstster vouwen

Een papieren kerstster vouwen in 5 stappen

Zelf een papieren kerstster vouwen, is een leuke bezigheid in de donkere dagen voor Kerstmis. Een papieren kerstster is een prachtige versiering waarmee je het huis en jezelf helemaal in de kerstsfeer brengt. Met mooi papier, het juiste stappenplan en kerstmuziek op de achtergrond kan je aan de slag met je eigen kerstversiering. Hoe je een kerstster vouwt? Wij helpen je op weg in 5 stappen.

Wat heb je nodig om een prachtige kerstster te maken? 

 

 • Stevig gekleurd A4-papier
 • Een schaar
 • Een meetlat
 • Een potlood 
 • Naald en draad - wees voorzichtig en vraag eventueel hulp aan je ouders!

 

Stap1

Stap 1:

Neem het A4-papier en vouw het dubbel in de lengte. Teken met het potlood en de meetlat een schuine lijn omhoog vanuit de hoek waar de plooi zich bevindt naar de andere kant. Zorg ervoor dat de lengte van de lijn even lang is als de breedte van het A4-papier (21 cm).  

Stap1

Stap 2: 

Vouw nu de bovenste punt naar beneden, zodat die samenkomt met de onderste punt. Strijk het papier in het midden glad. Vouw nu de rechterpunt naar de linkerpunt zodat ook deze punten samen komen en strijk het midden opnieuw glad.

Stap3

Stap 3:

Teken met het potlood en de meetlat inkepingen in het midden van elke zijde van de driehoek. De inkepingen moeten 4 cm lang zijn aan de buitenkant, 2 cm diep en 6 cm lang aan de binnenkant. 

Stap4

Stap 4:

Knip alle inkepingen uit zodat je de vorm krijgt zoals je die hiernaast ziet. Herhaal nu stap 1 tot en met 3 zodat je twee dezelfde vormen hebt. Haak de twee vormen in elkaar via de uitgeknipte inkepingen. Je kerstster is nu klaar. 

Stap5

Stap 5:

De kerstster komt natuurlijk het beste tot z'n recht als je hem een mooi plekje in de woonkamer geeft. Of misschien wel in de kerstboom zelf. Bind een touw aan een naald en prik een gaatje in één van de punten. Haal het touwtje erdoorheen en leg er een knoop in. Et voilà!

divider

Najaarsmagazine

Voordelig tafelen met lekkere hapjes, heerlijke gerechten en een bijpassend glaasje wijn? Daarvoor moet je in ons magazine zijn!

Meer

Feestmagazine

Van lekkere hapjes tot een verrukkelijk hoofdgerecht en heerlijke desserts: laat je inspireren voor je betaalbare feestmenu door onze eenvoudige recepten en slimme tips.

Meer

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch