Productieproces

Rijtje met op verschillende wijze verwerkte koffiebonen – Koffieproductie bij ALDI België

Alles voor de perfecte smaak

Koffie is een natuurlijk product. Net zoals bij wijn verschillen de verscheidene koffiesoorten sterk op het vlak van smaak, uitzicht en geur. Omgevingsinvloeden zoals temperatuurschommelingen, de beschikbaarheid van water en de oogstperiode hebben een grote invloed op de kwaliteit van de koffiebonen.

Omdat we voor onze eigenmerkproducten van Markus en Moreno altijd dezelfde excellente smaak willen hebben, stellen onze ervaren koffie-experts de ALDI-melanges individueel samen. Ze baseren zich daarbij op de kwaliteit van de grondstoffen, zodat alle smaakparameters perfect bij elkaar passen. Om tot een perfect eindresultaat te komen, zijn ervaring, een goede neus en veel kennis en geduld vereist.

Het brandproces: beslissend voor de smaak van de koffie

Verschillend gebrande koffiebonen in schaaltjes als volledige bonen en gemalen – Productieproces bij ALDI

Het branden van koffiebonen is een complex proces. De uitvoering van de verschillende productiestappen heeft een invloed op het latere eindproduct. De brandduur en -temperaturen zijn altijd afhankelijk van de kwaliteit van de afzonderlijke bonen en de gewenste smaak van de koffiemelange. Daarom zijn de ervaring van de koffieproevers en van de brandmeesters en de individuele samenstelling van de verschillende bonensoorten zo belangrijk voor de kwaliteit van de koffie.

Het brandproces bij gewone koffie
De koffiemerken van ALDI verkrijgen hun smaak in een brandproces bij lage temperaturen. De koffiebonen worden langzaam en voorzichtig gebrand en vervolgens weer afgekoeld tot de normale temperatuur, zodat de bonen niet verder branden door de hitte.

Het brandproces bij espresso
Een zeer langzaam brandproces zorgt ervoor dat de bonen een donkerdere kleur hebben en de koffie een sterke en volle smaak heeft, zoals het geval is voor onze Italiaanse espresso Moreno. Tijdens het brandproces komen 800 verschillende aroma’s vrij; ze vormen samen de kenmerkende koffiesmaak.

De koffiebonen worden geroosterd via convectieve warmteverplaatsing (bijv. via hete lucht) of op de Italiaanse manier, in een trommel (een langzaam proces waarbij alle bonen gelijktijdig geroosterd worden en hun smaak goed behouden).

De kwaliteit wordt gegarandeerd door onze medewerkers

Onze medewerkers in de branderijen verzekeren iedere dag opnieuw de voortreffelijke kwaliteit van onze Markus- en Moreno-producten. Met een gemiddelde anciënniteit van 17 jaar beschikken onze medewerkers over enorm veel knowhow over de productie van koffie.

Sommige van onze medewerkers werken al in onze Duitse branderijen sinds de oprichting ervan. De medewerkers worden vertegenwoordigd door de ondernemingsraad die op regelmatige basis samen zit met het bestuur. We zijn er trots op dat veel verbeteringen van de dagdagelijkse processen in de ALDI-branderijen afkomstig zijn van de constructieve feedback van onze medewerkers.

De ALDI-branderijen werken sinds jaar en dag samen met een aantal leveranciers. ALDI werkt enkel samen met leveranciers van ruwe koffie die de vereiste kwaliteit kunnen leveren en betrouwbaar zijn.

Milieuvriendelijke koffieproductie

ALDI streeft ernaar het energieverbruik in de koffiebranderijen te verlagen en neemt verschillende initiatieven voor de recyclage van afval en een verhoogde energie-efficiëntie:

•    Afval sorteren
•    Zo min mogelijk gebruik van reinigingsmiddelen
•    Recyclage van de koffieschillen
•    Milde decafeïneerprocessen gebruiken

Energie-efficiëntie

Zonnepaneleninstallatie – Productieproces bij ALDI

De koffiebranders die worden gebruikt bij de productie van de ALDI-koffie verbruiken iedere dag veel energie. De bonen worden verhit en moeten daarna weer tot een normale temperatuur afgekoeld worden. ALDI gebruikt daarom steeds vaker de kracht van de zon: op een groot deel van onze daken liggen zonnepanelen, die onze energie-efficiëntie aanzienlijk verhogen.

In onze koffiebranderijen in Duitsland testen we momenteel hoe de bij het branden van de ruwe koffie vrijgekomen warmte in nieuwe energie omgezet kan worden door warmtekoppelingsinstallaties.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch