ALDI, altijd slim
 1. Startpagina
 2. Inspiratie
 3. ALDI, altijd slim

Kiezen voor ALDI, da's minder betalen

Je boodschappen doen bij een ALDI-supermarkt, dat is altijd een slimme keuze. We werken er immers elke dag aan om het winkelen voor jou eenvoudiger én voordeliger te maken. Dat zit nu eenmaal in ons DNA. Wil je graag weten hoe we dat doen? Hier ontdek je er alles over.

winkelkar ALDI

Bij ALDI kom je altijd buiten met een winkelkar vol huismerken van de hoogste kwaliteit aan de laagst mogelijke prijs. Je kan er zeker van zijn dat je zal glimlachen bij het zien van je kassaticket. En ook op de kwaliteit kan je rekenen. Want het hele jaar door vind je bij ALDI huismerken die geregeld in de prijzen vallen. Daarom is kiezen voor ALDI niet alleen minder betalen, maar ook altijd slim.

ALDI, da's minder betalen

Het allerbeste voor minder geld

Meer dan 90 % van het ALDI-assortiment bestaat uit kwalitatieve huismerken die gevoelig goedkoper zijn dan de gekende A-merken. Voor deze ALDI-huismerken betaal je bijvoorbeeld 59 % minder. Aan jou de keuze.

Waarom is het altijd slim om bij ALDI te winkelen?

ALDI heeft meer dan 440 winkels in België zodat jij altijd dichtbij kan winkelen

Boodschappen doen we graag snel en efficiënt. Wist je dat elke Belg op minder dan vijftien minuten rijden een ALDI-supermarkt in de buurt heeft? Wat in 1976 begon met één winkel in Geel, is uitgegroeid tot meer dan 440 winkels over heel België! Bovendien zijn die steeds vlot bereikbaar, of je nu met de wagen, de fiets of gewoon te voet komt. Zo kan jij vlot je boodschappen doen terwijl je op weg bent naar huis of naar de hobby van je kinderen. Slim gezien, want zo win jij tijd voor leukere dingen.

ALDI gaat voor kwaliteit, niet voor kwantiteit

Krijg jij ook stress als je moet kiezen tussen te veel producten? Welke van de twaalf verschillende soorten Griekse yoghurt is het lekkerst? En welk type shampoo van welk merk ga je kiezen uit de 37 opties? Deze keuzestress zal je in een ALDI-supermarkt niet ervaren.

Bij de samenstelling van ons assortiment maken onze inkopers een weloverwogen keuze om het juiste product in de rekken te brengen. Zo hoef jij je niet blind te staren op 15 soorten van hetzelfde product en vind je enkel producten met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien vind je alles wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Ons vast assortiment vullen we steeds aan met lokale producten, wekelijkse specials en tijdelijke seizoensproducten.

Kortom: een overzichtelijk aanbod met producten van de beste kwaliteit. Bye bye keuzestress! 

Bij ALDI vind je producten van hoge kwaliteit voor een lage prijs

Als klant hecht je uiteraard veel belang aan de kwaliteit van de producten in je winkelkar. Wij ook. Daarom zijn we elke dag in de weer om de kwaliteit te optimaliseren. Dankzij ons beperkt maar weloverwogen assortiment slagen we hier ook in, want minder producten betekent meer aandacht voor elk product. Alle producten worden uitvoerig getest. Daarbij geldt 1 gouden regel: we testen blind om neutrale resultaten te garanderen.

Wist je trouwens dat uit heel wat consumenten- en smaaktesten blijkt dat onze eigen merken minstens even goed scoren als het gekende A-merk? Dat komt door onze strenge kwaliteitseisen waaraan onze leveranciers moeten voldoen. Bovendien zijn onze eigen merken ook goedkoper dan de gekende A-merken. Maar toegevingen doen op de kwaliteit in functie van de prijs? Dat doen we niet!

Bij ALDI laten we de producten in de doos

Het is je wellicht al opgevallen dat onze producten niet los in de rekken staan. Dit is een bewuste keuze. Door aandacht te besteden aan de verpakking en de producten in het karton te houden, sparen we heel wat tijd en geld uit:

 • We bepalen telkens nauwkeurig het formaat van onze kartonpresentatie zodat onze winkelmedewerkers snel en gemakkelijk kunnen aanvullen.
 • Geen doos gaat moeilijk open dankzij de handige voorgemaakte scheurlijnen. Alweer tijd uitgespaard!
 • Geen sprake van saaie, witte dozen. We zorgen voor een afgewerkt karton met bedrukking zodat het er netjes uit ziet! Bovendien zie je in een oogopslag wat je in je kar legt.
 • Onze kartonverpakkingen zijn specifiek ontworpen in functie van de plaats in het schap.

Dankzij deze aanpak zorgen we voor meer efficiëntie en kunnen we onze prijzen laag houden. En dat voel jij in je portemonnee!

 

Bij ALDI gaat winkelen sneller, omdat je er alles makkelijk terugvindt

Jij vindt dat winkelen vooruit mag gaan. Wij ook. Waar je ook een ALDI-supermarkt binnenwandelt, elke winkel is overzichtelijk opgebouwd:

 • Je hebt geen GPS nodig om terug te vinden wat je zoekt dankzij de duidelijke belettering die je vanuit alle hoeken kan zien hangen.
 • Geen rayons tot tegen het plafond! We plaatsen geen voorraden boven op de rekken zodat je steeds een breed overzicht op de winkel behoudt.
 • Alle producten staan zoveel mogelijk binnen handbereik. Geen gevaarlijke rek- en strekoefeningen of trapjes, de lichte producten bovenaan en de zwaardere producten onderaan.
Mag het nog vlotter voor jou? Een goede voorbereiding is alles. Lees hieronder onze tips om nog efficiënter te winkelen bij ALDI.
Bij ALDI vind je enkel nog duurzame plooiboxen en draagtassen

We vinden het milieu belangrijk en willen graag een handje helpen. Daarom proberen we waar mogelijk wegwerpplastic zo veel mogelijk uit onze winkels te bannen. In 2018 hebben we dan ook heel bewust de keuze gemaakt om te stoppen met de verkoop van onze iconische blauwwitte plastic ALDI-tas. Hierdoor sparen we op jaarbasis 268 ton plastic uit en verminderen we een deel van onze ecologische voetafdruk. Als alternatief bieden we in al onze winkels enkel nog duurzame en herbruikbare draagtassen en plooiboxen. Draag samen met ons zorg voor de natuur en breng je herbruikbare draagtas of plooibox mee bij elk winkelbezoek.

Bij ALDI is meer dan 90 % van het vers vlees 100 % Belgisch

Bij ALDI is quasi het volledige aanbod vers vlees 100 % van Belgische origine. Hoe herken je dit? Eenvoudig! Je vindt het logo met de Belgische driekleur op onze verpakkingen. Bovendien kun je de ATC-code scannen om de volledige herkomst van het vlees te ontdekken.

Door samen te werken met lokale boeren kiezen we voor kwaliteitsvol vlees van eigen bodem. Hierdoor steunen we onze lokale Belgische economie. Lekker dichtbij!

De oorsprong van ons vlees is perfect traceerbaar dankzij de ALDI Transparency Code

De ALDI Transparency Code vind je terug op quasi alle verpakkingen van vers vlees en vleeshoudende producten waar meer dan 3% vlees in verwerkt is. Met behulp van je smartphone kan je de QR-code scannen en het ATC-nummer ingeven om informatie te verkrijgen over de herkomst van het product. Zo kom je bijvoorbeeld te weten wie de leverancier is of waar het dier werd grootgebracht. Dankzij de ATC-code bieden we jou niet alleen een inkijk in onze keten, maar behouden we zelf ook de controle over iedere schakel: van bij de boer tot in de winkel!

Al het vlees bij ALDI heeft talloze kwaliteitscontroles ondergaan

De kwaliteit van ons vers vlees is een absolute topprioriteit. Zo passeert jouw stuk vlees langs verschillende interne en externe kwaliteitscontroles vooraleer het op je bord belandt. Afgelopen jaar werkten we hiervoor met testpanels en hebben meer dan 1.100 Belgen ons assortiment vers vlees getest en beoordeeld. Daarnaast zetten we ook onafhankelijke labo's in die tests uitvoeren op basis van meer dan 3.000 parameters. Deze strenge controles combineren we met duurzame langetermijnrelaties met onze leveranciers die een antwoord weten te bieden aan onze hoge kwaliteitseisen. Op die manier blijft de kwaliteit voor jou verzekerd!

ALDI biedt in meer dan 400 winkels een ruim assortiment dagvers vlees aan

Bij ALDI werken we samen met lokale boeren, zodat we je meer dan 40 soorten kwalitatief en vers Belgisch vlees kunnen aanbieden. 90% van ons verse vlees is van Belgische oorsprong. En 100% ervan wordt dagvers aangeleverd in meer dan 400 ALDI-supermarkten. Bovendien wordt ons aanbod alleen maar groter.

Daarnaast wordt ons vaste vleesassortiment regelmatig uitgebreid met bijvoorbeeld barbecuevlees in de zomer en wild en gourmetschotels in de winter. In de paasperiode kan je ook voor gemarineerde lamskoteletten en vogelnestjes bij ons terecht. Zo voldoet ons assortiment altijd exact aan jouw noden van het moment. Da's slim gezien!

Bij ALDI beantwoordt al het vlees aan de normen van de bekendste kwaliteitslabels

Zo is er Belbeef voor rundsvlees, BePork voor varkensvlees en Belplume voor kippenvlees. Al deze labels bieden je garanties omtrent voedselkwaliteit, diergezondheid, duurzaamheid en traceerbaarheid die verder gaan dan de gangbare wettelijke vereisten. Zo geniet jij zorgeloos van jouw favoriete stuk vlees.

De huismerken van ALDI zijn meer dan de helft goedkoper dan de gekende A-merken.

Wist je dat je enorm op je huishoudbudget kan besparen door te kiezen voor onze huismerken? Onze huismerken zijn namelijk meer dan de helft goedkoper dan de gekende A-merken. Bovendien bestaat 90 % van ons vast assortiment uit huismerken van een even goede kwaliteit.

Alle verse bloemen en planten bij ALDI zijn duurzaam gekweekt

Onze bloemen en planten dragen erkende duurzaamheidslabels die garanderen dat kwekerijen streng toezien op hun werknemers en hun impact op het milieu. Het gebruik van meststoffen en pesticiden wordt tot een absoluut minimum beperkt. Zo heb jij gegarandeerd een verantwoord vrolijke paastafel. Welke kleuren kies jij? Wit, geel, rood, paars, roze, oranje of een mix?

De lage prijzen van ALDI maken het leven minder duur  

Wie ALDI zegt, zegt prijzen die kunnen tellen!  En over tellen gesproken: als je weet dat ons vast assortiment voor 90 % uit huismerken bestaat én dat die tot meer dan de helft goedkoper zijn dan de grote A-merken, dan hoef je geen rekenknobbel te zijn om te weten dat je bij ALDI flink bespaart op je winkelkar.

Bij ALDI vind je kwaliteitswijnen tegen een lage prijs

Als het op kwaliteit aankomt, doet ALDI nooit water bij de wijn. Het is dan ook niet toevallig dat onze wijnen geregeld bekroond worden. Hoe we dan toch zulke scherpe prijzen kunnen aanbieden? Simpel: Omdat we dankzij ons grote winkelnetwerk wijnboeren en leveranciers kunnen verzekeren van een groot inkoopvolume ... en een eerlijke prijs. En omdat we onze flessen in de kartonverpakking laten zitten. Zo sparen we heel wat tijd en dus geld uit, en kunnen we de prijs voor jou zo laag mogelijk houden.

Bij ALDI verdient ook de prijs een gouden medaille

Onze sommeliers hebben misschien wel de beste job ter wereld: proeven en vergelijken. Maar ze volgen wel één gouden regel: ze testen elke wijn blind, zodat jij er met de ogen toe van kan genieten. Dankzij die zorgvuldige selectie op basis van hun - al zeggen we het zelf - uitstekende persoonlijke smaak, heb jij nooit meer 'keuzestress' in de winkel. 

In ons beperkte maar doordachte aanbod vind je een wijn voor elk moment. En heb je graag wat hulp? De ALDI-wijnwijzer geeft je op basis van het type wijn, de prijscategorie en het gerecht de ideale wijncombinatie.

7 tips om nog efficiënter te winkelen bij ALDI

Dat boodschappen doen bij ALDI vooruitgaat, dat is een feit. Maar wist je dat we heel wat hulpmiddelen hebben om het jou nog gemakkelijker te maken? We geven je graag wat tips en tricks, want een goede voorbereiding is goud waard!

 1. Lees onze digitale folder
  Wist je dat je onze folder ook online kan lezen? Ja hoor, de beste folder van het land is altijd en overal beschikbaar. Bovendien is de digitale versie zelfs interactief! Da’s extra handig als je meer informatie wenst over een bepaald product, recept of actie. En weet je wat? Je kan ook de folder van vorige week en volgende week bekijken. Altijd handig!
 2. Ontvang alle aanbiedingen en acties in je mailbox
  Blijf je liever op de hoogte via e-mail? Abonneer je op onze nieuwsbrief en wij sturen je 2 keer per week een update met een overzicht van al onze aanbiedingen en lopende acties!
 3. Voeg producten toe aan je boodschappenlijstje
  Maak een boodschappenlijstje en plan zo je aankopen samen met je familie en vrienden. In de ALDI-app kan je je boodschappenlijstjes gemakkelijk delen en samen online bewerken. Zo is je lijstje steeds up-to-date!
 4. Ontvang een herinnering voor je favoriete aanbiedingen
  Heb je een aanbieding gespot die je niet wil laten schieten? Stel een productherinnering in via de website of de app! Zo mis je geen enkele interessante aanbieding of promo. Is het toch niet meer beschikbaar? Dan krijg je een productalarm zodra het artikel opnieuw beschikbaar is.
 5. Gebruik onze wijnwijzer voor de ideale wijn
  Ben je van plan te koken en zoek je nog een passende wijn binnen jouw budget? Onze sommelier helpt je kiezen in onze wijnwijzer.
 6. Laat je inspireren door onze slimme suggestie
  Een goed recept, da’s altijd handig voor als je zelf even geen inspiratie hebt. Probeer zeker eens onze slimme suggestie, want die is niet alleen aangepast aan het seizoen, maar ook aan onze aanbiedingen en promoties!
 7. Download de ALDI-app
  Mag het voor jou wat vlotter gaan? Installeer dan onze app op je smartphone. Zo heb je alle aanbiedingen, handige tools én onze winkelzoeker steeds bij de hand.

Nog meer redenen om bij ALDI te winkelen

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor

Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
 • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
 • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
 • Vul minstens alle velden met een * in.
 • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
 • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch