Aardappelgratin

Gemakkelijk

50min.

4 Porties
4 zakjes aardappelschijfjes
5 vellen bladerdeeg
400 g geraspte kaas
500 ml melk
500 ml room
2 teentjes knoflook
4 sprietjes bieslook
1/2 tl gemalen nootmuskaat
4 tl tijm
1 snuifje peper en zout
Recept mailen
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het deeg met bakpapier uit in een taartvorm. Druk het deeg goed aan langs de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Snijd een vel bakpapier ter grootte van de taartvorm en leg op het deeg. Bedek het papier met bakparels en bak het deeg 15 minuten voor.
Haal de taartvorm uit de oven, verwijder de bakparels en het bakpapier. Bedek het bladerdeeg met een laag aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en strooi een laagje geraspte kaas over de aardappelen. Herhaal tot de bakvorm vol is of de aardappelschijfjes op zijn.
Breng de melk en room aan de kook met de tijm, teentjes knoflook en nootmuskaat. Giet het mengsel door de zeef en giet het daarna over de aardappelen tot ze net onderstaan. Werk af met geraspte kaas.
Zet de aardappelgratin 35 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan, zodat je een krokant korstje krijgt. Snipper de bieslook fijn en werk de gratin ermee af.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch