1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Ontbijtrecepten
  4. Verloren brood met gekaramelliseerde pruimen in whiskey

Verloren brood met gekaramelliseerde pruimen in whiskey

Gemakkelijk

40min.

4 Porties
16 sneetjes wit toastbrood
6 verse eieren
150 g kristalsuiker
16 g vanillinesuiker
200 ml halfvolle melk
30 ml Bourbon whiskey
2 EL sinaasappelsap
10 pruimen
80 g artisanale zachte boter
een snuifje zout
Recept mailen
De pruimen
Was de pruimen, halveer, ontpit en snijd in partjes. Smelt de helft van de boter in een pot op een middelhoog vuur en voeg de kristalsuiker, 3 eetlepels water en wat zout toe. Zet het vuur wat hoger, roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te voorkomen en haal van het vuur wanneer het mengsel goudbruin kleurt.
Voeg de partjes pruim, het sinaasappelsap en de whiskey toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen zodat de pruimen zacht worden en de alcohol kan verdampen.
Laat het mengsel voor een derde inkoken.
Het verloren brood
Verwarm de oven voor op 90 °C en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Breek de eieren, klop los en meng de melk en de vanillinesuiker erdoor. Verhit de rest van de boter in een pan en wentel de sneetjes brood een voor een in het eimengsel. Doe dit snel zodat de sneetjes niet te veel vocht opnemen, anders vallen ze tijdens het bakken uit elkaar. Bak elke kant in 1 à 2 minuten goudbruin in de pan. Leg de gebakken sneetjes op de bakplaat in de voorverwarmde oven om warm te houden terwijl je de rest bakt.
De afwerking
Stapel op elk bord 4 sneetjes brood en giet er wat van de gekaramelliseerde pruimen over.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch