1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Lenterecepten
  4. Koninginnenhapje met witte asperges en gevogelte

Koninginnenhapje met witte asperges en gevogelte

Gemakkelijk

50min.

4 Porties
170 g champignonschijfjes
50 g tarwebloem
30 g braadmargarine
1 snuifje peper & zout
300 g gevogeltereepjes
enkele sprieten bieslook (vers)
2 eieren
500 g witte asperges
1 Koffielepel groentebouillon pasta
0,5 citroen (uitgeperst)
4 pasteitjes
Recept mailen
Snijd de uiteindes van de witte asperges en schil ze. Zet een pot op het vuur met de schillen en breng aan de kook. Laat ongeveer 30 minuten koken zodat de schillen hun smaak afgeven aan het water. Doe er een lepel groentebouillonpasta bij, laat oplossen en kruid met peper en zout. Haal door een zeef. Houd de aspergebouillon even apart.
Neem een grote pot met water, doe er de geschilde asperges in en zet op het vuur. Kruid met zout en breng aan de kook. Laat de asperges twee minuten koken. Draai het vuur uit en laat verder garen en afkoelen in het kookvocht.
Kook de eieren hard in acht minuten en laat afkoelen. Pel ze en snijd in partjes.
Giet de champignons af en laat goed uitlekken.
Zet vervolgens een pot op het vuur met de braadmargarine en laat smelten. Voeg de bloem toe en meng goed tot een roux. Laat kort drogen op het vuur zodat de bloemsmaak verdwijnt. Zorg er wel voor dat de roux niet verkleurt of aanbrandt.
Voeg langzaam, beetje bij beetje, 6 tot 7 dl aspergebouillon toe zodat je een mooie saus bekomt. Laat nog twee minuten doorkoken. Lepel er voorzichtig de gevogeltereepjes, asperges, champignons en eieren door en pers de halve citroen erboven uit.
Verwarm de pasteitjes in de oven. Haal ze uit de oven en vul met de aspergevulling.
Werk af met fijngesnipperde bieslook en serveer meteen.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch