1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Hertensteak met gebakken champignons, witloof en krokante aardappelen

Hertensteak met gebakken champignons, witloof en krokante aardappelen

Gemakkelijk

50min.

4 Porties
4 hertensteaks
12 stronkjes witloof
0,5 citroen (uitgeperst)
800 g aardappelen
2 sjalotten
1 teentje look/knoflook
1 eetlepel melkerijboter
50 g pure chocolade
1 Koffielepel fijne korrelsuiker
1 dl abdijbier
270 g champignonmengeling
4 dl wildfond
3 eetlepels braadmargarine
2 eetlepels olijfolie
enkele takjes rozemarijn (vers)
enkele takjes tijm (vers)
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal de hertensteaks de avond voordien uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast. Haal de hertensteaks een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Schil de aardappelen en snijd in dikke plakken van 1,5 cm. Steek met een uitsteekvormpje rondjes uit van ongeveer 3 cm doorsnede en kook bijna beetgaar in kokend gezouten water. De restanten zijn bruikbaar voor puree. Giet de aardappelen af en laat afkoelen.
Maak het witloof schoon. Houd alleen de binnenste blaadjes apart en snipper het resterende witloof heel fijn. Zet een pan op het vuur met een beetje braadmargarine. Bak het fijngesnipperde witloof, samen met de takjes tijm en rozemarijn. Blus met het sap van een halve citroen en bak tot al het vocht verdampt is. Bestrooi net voor het einde met de fijnekorrelsuiker en laat kort karamelliseren. Houd warm.
Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en braadmargarine en laat heet worden. Kruid de hertensteaks royaal met peper en zout en schroei dicht aan beide kanten. Draai het vuur lager en bak nog enkele minuten aan beide kanten. Laat de hertensteaks nog even rusten onder een vel aluminiumfolie vooraleer aan te snijden.
Gebruik de pan van de steaks om de saus te bereiden. Pel de sjalotten, snijd in vieren en bak in de pan. Blus met het abdijbier en roer de aanbaksels los. Laat de alcohol verdampen. Giet de wildfond erbij. Voeg de takjes tijm toe en laat inkoken tot de helft. Laat de chocolade smelten in de saus, roer er een klontje ijskoude boter door en meng goed. Haal de saus door een zeef. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
Bak ondertussen de afgekoelde aardappelen krokant en goudbruin in een beetje hete braadmargarine. Bak de champignonmengeling kort op in wat olijfolie met een teentje knoflook.
Snijd de steak aan, schik op een bord, geef er de krokante aardappelen bij, de witloofcompote en de gebakken champignons. Werk af met enkele takjes tijm en het binnenste van het witloof.
Serveer er de wildsaus bij.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te kunnen gebruiken, moet je je bij eerste gebruik authentificeren.
  • Dat gaat als volgt: geef je e-mailadres en/of gsm-nummer in en klik op "Herinnering activeren". Afhankelijk van de gekozen service (e-mail, sms) zal je een activeringslink ontvangen op je toestel. Klik op de link om de herinneringsservice te activeren. Je hoeft je maar één keer te authentificeren.
  • Vul minstens alle velden met een * in.
  • Om dit formulier te kunnen verzenden, moet je de acceptatie van cookies activeren in de veiligheidsinstellingen van je browser. Sms-berichten kunnen enkel naar het Belgische mobiele netwerk verzonden worden. De herinnering kan alleen worden verzonden als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en je jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer met succes hebt geverifieerd.
  • Je e-mailadres en mobiele telefoonnummer worden opgeslagen voor verzendingsdoeleinden (voor het verzenden van de herinnering voor een geselecteerd artikel) en voor authenticatiedoeleinden voor toekomstige herinneringen in het kader van deze dienst. Je kan je afmelden of je gegevens laten verwijderen via de pagina "Afmelden voor herinngeringsservice". De herinneringsservice mag enkel gebruikt worden als je zelf de ontvanger van de herinneringen bent.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

Bevestiging telefoonnummer

Bevestiging emailadres en telefoonnummer

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

We sturen je ook een bericht via sms om je telefoonnummer te bevestigen. Surf aub naar de link in het bericht.

We sturen je een bericht per e-mail en per sms om je e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen. Klik aub op de link in het bericht.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch